Radio Moreenin sähkeet 20.9. kello 15

Yleisradion uudeksi päätoimittajaksi ja uutistoiminnan johtajaksi on nimitetty Jouko Jokinen. Jokinen on toiminut tähän asti Aamulehden vastaavana päätoimittajana. Yleisradion edellinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen irtisanoutui toukokuussa Terrafame-uutisointia koskeneen kohun jälkeen. Jokinen aloittaa työn Yleisradiolla joulukuun alkuun mennessä.

***

Pirkanmaan osuuskauppa lahjoittaa Taysin lasten ja nuorten sairaalalle yli sata tuhatta euroa. Lahjoitussumma on kerätty Näppäile hyvää -nimisellä kesäkiertueella. Kiertueella kulki mukana reaktioseinä, jota pelaamalla asiakkaat pääsivät kasvattamaan lahjoitettavaa pottia. Pirkanmaan osuuskauppa tiedottaa lahjoittavansa potin Taysille syksyn aikana.

***

Suomen suurin rekrytointi- ja koulutustapahtuma Rekrytori on parhaillaan käynnissä Tullintorilla. Suurtapahtuma esittelee päivän aikana tuhansia työpaikkoja. Cv-videobaari ja pikarekrykierrokset auttavat työnhakijoita ja työnantajia löytämään toisensa. Valtakunnallisissa rekrytori-tapahtumissa on vuosittain tarjolla yli 10 000 työpaikkaa. Radio Moreeni vieraili Rekrytorilla. Lisää aiheesta ajankohtaismakasiini Verstaalla klo 16 uutisten jälkeen.

***

Eduskunta on aloittanut tänään valtion budjetin käsittelyn. Talousarvioesitys on kolme miljardia euroa miinuksella. Hallitus aikoo kattaa alijäämän ottamalla lisää velkaa. Eduskunnassa on odotettavissa väittelyä muun muassa tuloeroista sekä pienituloisten asemasta. Hallituksen talousarvioesitys on pienentämässä pienituloisimpien kotitalouksien käytettävissä olevia tuloja. Budjettiesityksen loppusumma ensi vuodelle on viisikymmentä viisi pilkku seitsemän miljardia euroa.

***

Meksikon maanjäristyksen varmistunut uhriluku on noussut yli kahteen sataan. Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus USGS arvioi, että maanjäristys on todennäköisesti voinut tappaa jopa tuhat ihmistä.  Suomen Meksikon-suurlähettiläs Roy Eriksson kertoo, että matkustusilmoituksen maahan on tehnyt neljä sataa kaksikymmentä yksi suomalaista, mutta maanjäristyksessä ei tiettävästi ole ollut suomalaisia uhreja.