Radio Moreenin sähkeet 22.9. klo 16

Kaksi nuorta miestä puukottivat itseään eduskuntatalon portailla tänään iltapäivällä. Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kertoo, että asiasta ei ollut mitään tietoa etukäteen. Isku ei kohdistunut kehenkään ulkopuolisiin, vaan miehet istuivat eduskuntatalon portailla vierekkäin ja puukottivat itseään. Silminnäkijät hälyttivät paikalle ambulanssin ja poliisin. Miehet toimitettiin sairaalahoitoon. Poliisin mukaan tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

***

Tampereen kaupunki selvittää keinoja, joilla parannetaan keskustan saavutettavuutta ja vetovoimaa raitiotien rakentamisen aikana. Toimenpideohjelman tuottaa konsulttiyhtiö WSP Finland. Tavoitteena on myös minimoida keskustan rakennustyömaiden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia yhdessä alueen yrittäjien kanssa. Tällä hetkellä Hämeenkadulla on kolmetoista tyhjää liiketilaa.

***

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportin mukaan jo puolet sosiaaliluottojen saajista on palkansaajia. Myöskin myönnettyjen sosiaaliluottojen määrä on laskenut edellisvuosista. Kunnat myöntävät sosiaaliluottoja vähävaraisille aikuisille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta saada kohtuuehtoisia luottoja. Sosiaaliluottoja myönnetään useimmin kulutus- ja ulosottovelkoihin. Pirkanmaalla ainoana kuntana sosiaaliluottoja myöntää Tampereen kaupunki.

***

Syksyn yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakouluun haki yhteensä lähes 3000 hakijaa. Rakennusmestarikoulutus oli suosituin hakukohde. Hakemuksia rakennusalan työnjohtoon tuli 196 ja infrarakentamiseen painottavaan monimuoto-opintoina suoritettavaan rakennusmestarikoulutukseen 237.  TAMK:in Rakennusalan työnjohdon koulutuspäällikkö Hannu Kauranen mukaan suosio liittyy Tampereen rakentamisbuumiin ja kertoi heiltä valmistautuvien rakennusmestareiden työllistyvän pääasiallisesti suoraan Tampereelle ja Pirkanmaalle.

***

Tampereen yliopistolla on huomenna Jeena Ranckenin väitöstilaisuus yliluonnollisista kokemuksista. Ranckenin väitöskirjassa kartoitetaan yliluonnollisia kokemuksia aiemmassa tieteellisessä tutkimuksessa sekä yliluonnollisen kokemuksen vaikutuksia yksilöiden kertomana. Tutkimusta varten haastateltiin 84 henkilöä, jotka kertoivat kokeneensa yliluonnollisen kokemuksen.