Radio Moreenin sähkeet 27.9. klo 15

Tampereen yliopiston tutkimuksiin on viitattu eniten Suomen yliopistoista. Tämä käy ilmi Times Higher Education -lehden tänä syksynä julkaisemasta maailmanlaajuisesta yliopistojen vertailulistasta. Viittausten määrä on lehden ranking-listan yksi kolmesta tärkeimmästä mittarista opetuksen ja tutkimuksen ohella. Maailmanlistalla Tampereen yliopisto on viittausten määrässä mitattuna sijalla 120.

***

Eduskunnan puhemies vaihtuu helmikuussa. Eduskuntaryhmät ovat päässeet sopuun puhemiehistön paikkajaosta. Puhemiehenä toimii tällä hetkellä sinisen eduskuntaryhmän Maria Lohela. Puhemiehen paikka on perinteisesti ollut eduskunnan toiseksi suurimmalla ryhmällä, jota sininen ryhmä ei ole. Ennakkosuosikki uudeksi puhemieheksi on Kokoomuksen Ilkka Kanerva. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

***

Opiskelijoiden ja työttömien tulot ovat pudonneet eniten kuluvalla hallituskaudella. Asia käy ilmi Nordean ekonomistin Olli Kärkkäisen tekemästä selvityksestä. Opiskelijoiden tulojen supistuminen selittyy etenkin hallituksen tekemällä opintorahaleikkauksella. Juha Sipilän hallituskauden talouspolitiikasta ovat puolestaan hyötyneet eniten yrittäjät ja pienituloiset työntekijät. Kärkkäisen selvityksessä tarkastellaan nykyisen ja edellisen hallituksen talouspolitiikan vaikutuksia tuloihin eri väestöryhmissä ja tuloluokissa.

***

Kentin prinssi Michael vierailee tänään Tampereella. Vierailu on osa prinssin Suomen-kiertuetta, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Iso-Britannian välisiä kauppasuhteita. Prinssi vieraili Alihankintamessuilla, josta matka jatkui lounaalle Raatihuoneelle. Prinssi Michael on kuningatar Elisabetin serkku, ja hän on kruununperimisjärjestyksessä sijalla 43.

***

Tampereen poliisi järjestää huomenna torstaina löytötavarahuutokaupan. Löytö- ja muun valtiolle tuomitun tavaran huutokauppa järjestetään Tampereen pääpoliisiaseman pihalla. Myytävänä on muun muassa polkupyöriä, erilaisia työkoneita ja työkaluja, ukulele sekä kulta- ja hopeakoruja. Huutokauppa alkaa kello kaksitoista.