Radio Moreenin sähkeet 28.9. klo 15

Valvira ei toistaiseksi rajoita kuolemantuottamuksesta epäillyn anestesialääkärin ammattioikeuksia. 21-vuotias nainen kuoli Tampereella Dextra Koskisairaalassa viime vuoden elokuussa. Kuoleman aiheutti polvileikkauksen jälkeinen raju infektio. Kuoleman epäillään johtuneen lääkärin ohjeiden vastaisesta toiminnasta. Valvira kertoo odottavansa syyttäjän tai tuomioistuimen ratkaisua asiassa ennen kuin tekee päätöksen lääkärin ammatinharjoittamisesta jatkossa.

***

Nousukausi ei näy ruoka-avun jakelupisteissä Tampereella. Ruoka-apua tarvitaan enemmän kuin ennen. Tampereen seurakuntayhtymän ylläpitämä Ruokanysse jakoi viime vuonna melkein 100 000 leipää. Tänä vuonna niitä menee todennäköisesti viidennes enemmän. Suurin osa ruoka-avun saajista on eläkeläisiä tai työttömiä.

***

Tampere juhlistaa viikonloppuna 238-vuotista historiaansa. Perjantaista sunnuntaihin vietetään Tampereen päivää, jolloin kaupunki täyttyy yli sadasta eri tapahtumasta. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia. Tamperelaiset saavat harvinaisen tilaisuuden tutustua Raatihuoneeseen perjantain avointen ovien päivänä. Kaupunki järjestää tutustumiskierroksen, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan keskeisiin huoneisiin omatoimisesti.

***

Hallitus on hyväksynyt asetuksen yleisen edun tv-kanavien tukemisesta. Valtio voi tukea kanavien uutis- ja ajankohtaistoimintaa enintään kahdella miljoonalla eurolla vuodessa hakijaa kohden. Tuen odotetaan kohdistuvan MTV:n uutistoiminnan monipuolistamiseen. Kuluvalle vuodelle tukea on varattu miljoona euroa. Tuki tuplaantuu ensi vuonna kahteen miljoonaan.

***

Playboy-lehden perustaja Hugh Hefner on kuollut. Lehti tiedottaa asiasta twitter-tilillään. Hefner oli kuollessaan 91-vuotias. Hän kuoli kotonaan Beverly Hillsin Playboy-kartanossa, joka on tunnettu railakkaista juhlistaan. Hugh Hefner perusti vuonna 1953 Playboy-lehden, josta tuli maailman suosituin miestenlehti. Playboy paisui vähitellen bisnesimperiumiksi, johon kuului muun muassa kasinoita ja yökerhoja.