Radio Moreenin sähkeet 28.9. klo 16

Laukontorin saunapaviljongin rakennustyöt käynnistyvät jo parin viikon sisällä. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset saunapaviljongista. Tavoitteena on saada saunapaviljongin tilat käyttöön toukokuussa 2018. Rakennukseen tulee kaksi saunaa, ravintola, laivayhtiö Hopealinjan lipputoimisto sekä pienet sosiaalitilat torikauppiaille.

***

Rintasyövän vastainen Roosa nauha -keräys on alkanut tänään. Kampanjan symbolina toimivan Roosa nauhan on suunnitellut tänä vuonna viihdyttäjäryhmä Duudsonit. Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta ja pyritään kehittämään uusia hoitomuotoja. Roosa nauha -kampanja alkoi Suomessa vuonna 2003, ja tähän mennessä sen avulla on kerätty jo yhdeksän miljoonaa euroa.

***

Puolustusministeri Jussi Niinistön mielestä ahvenanmaalaiset tulisi velvoittaa siviilipalvelukseen. Niinistö kertoi mielipiteestään Hufvudstadsbladetin haastattelussa. Ahvenanmaalaisten siviilipalvelus takaisi Niinistön mukaan samat oikeudet ja velvollisuudet kaikille suomalaisille. Lakimuutos tulisi tehdä Ahvenanmaan itsehallintolakiin, joka on tarkoitus uudistaa lähitulevaisuudessa.

***

Reilu puolet koiranomistajista kokee, että viranomaiset eivät torju koirien myrkyttämiseen tarkoitettujen syöttien levittämistä tarpeeksi. Asia käy ilmi Moreenimedian kyselystä. Yli puolet vastaajista, jotka ovat ilmoittaneet poliisille myrkkysyöteistä, kokee ilmoittamisen olleen hyödytöntä ja poliisin suhtautuvan asiaan välinpitämättömästi. Myrkkysyöteistä varoitetaan runsaasti sosiaalisessa mediassa, mutta poliisin mukaan havainnoista tehdään ilmoituksia harvoin.

***

Tampere juhlistaa viikonloppuna 238-vuotista historiaansa. Perjantaista sunnuntaihin vietetään Tampereen päivää, jolloin kaupunki täyttyy yli sadasta eri tapahtumasta. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia. Tamperelaiset saavat harvinaisen tilaisuuden tutustua Raatihuoneeseen perjantain avointen ovien päivänä. Kaupunki järjestää tutustumiskierroksen, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan keskeisiin huoneisiin omatoimisesti.