Radio Moreenin sähkeet 28.9. klo 17

Hallitus on hyväksynyt asetuksen yleisen edun tv-kanavien tukemisesta. Valtio voi tukea kanavien uutis- ja ajankohtaistoimintaa enintään kahdella miljoonalla eurolla vuodessa hakijaa kohden. Tuen odotetaan kohdistuvan MTV:n uutistoiminnan monipuolistamiseen. Kuluvalle vuodelle tukea on varattu miljoonan euron verran. Tuki tuplaantuu ensi vuonna kahteen miljoonaan.

***

Toimittaja Sami Koivisto on nimitetty Ylen historian ensimmäiseksi yleisöasiamieheksi. Koiviston tehtäviin kuuluvat yleisön edunvalvonta sekä vuoropuhelun edistäminen yleisön ja Ylen välillä. Koivisto on työskennellyt Ylen palveluksessa vuodesta 2008. Aiemmin hän on toiminut muun muassa sosiaalisen median toimittajana. Yle ilmoitti uuden tehtävän perustamisesta alkukesästä.

***

Laukontorin saunapaviljongin rakennustyöt käynnistyvät jo parin viikon sisällä. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset saunapaviljongista. Tavoitteena on saada saunapaviljongin tilat käyttöön toukokuussa 2018. Rakennukseen tulee kaksi saunaa, ravintola, laivayhtiö Hopealinjan lipputoimisto sekä pienet sosiaalitilat torikauppiaille.

***

Turvapaikanhakijoiden kotimajoittaja on ilmaissut Moreenimedialle epäilevänsä Maahanmuuttoviraston puolueettomuutta. Migrin Turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja Juha Similä kertoo, että tarkastajien poliittisia tai uskonnollisia vakaumuksia ei voida kysyä, mutta sisäisellä laadunvalvonnalla huolehditaan päätösten puolueettomuudesta. Turvapaikanhakijoiden tuki -yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Valtosen mielestä Migrillä pitäisi olla ulkopuolinen valvoja.

***

Valvira ei toistaiseksi rajoita kuolemantuottamuksesta epäillyn anestesialääkärin ammattioikeuksia. 21-vuotias nainen kuoli Tampereella Dextra Koskisairaalassa viime vuoden elokuussa. Kuoleman aiheutti polvileikkauksen jälkeinen raju infektio. Kuoleman epäillään johtuneen lääkärin ohjeiden vastaisesta toiminnasta. Valvira kertoo odottavansa syyttäjän tai tuomioistuimen ratkaisua asiassa ennen kuin tekee päätöksen lääkärin ammatinharjoittamisesta jatkossa.