Kauan odotettu maauimala valmistuu – Moreenimedia kurkisti miljoonahankkeen kulisseihin

Kalevan maauimalan rakennustöitä jatketaan läpi talven. Alkukesä tulee kulumaan altaiden täytössä ja testaamisessa, ja polskimaan tamperelaiset pääsevät jo elokuussa.

Ensimmäisiä kaavailuja Kalevan maauimalasta on piirrelty jo liki 40 vuotta sitten. Viimein vuonna 2014 nykyinen suunnitelma lyötiin lukkoon, ja maauimala alkoi valmistua Kalevan uimakeskuksen viereen viime kesänä. Maauimalan rakennusbudjetti on reilut 10 miljoonaa euroa.

Maauimalan neljä allasta vetävät yhteensä noin 4 000 kuutiometriä vettä. Altaat täytetään kerran, jonka jälkeen vettä ei vaihdeta koskaan kokonaan, vaan osissa. Talvisin maauimalan ollessa suljettuna altaissa olevan veden annetaan jäätyä.

Maauimalan alueelle kohoaa Pirkanmaan ainoa kymmenmetrinen hyppytorni. Torni täyttää kansainväliset standardit, joka mahdollistaa kansainvälisten kilpailujen järjestämisen. Hyppytorni valaistaan näyttävästi myös talvella, jolloin siitä tulee yksi Kalevan maamerkeistä.

Projektipäällikkö Panu Hirvonen kertoo, että maauimalalle ei  rakenneta uusia pukuhuoneita, vaan asiakkaat tulevat maauimalalle ikään kuin uimarannalle. Pääsylipun hinnaksi hän arvioi noin 2,5 euroa. Lisämaksusta asiakkaiden on mahdollista käyttää uimakeskuksen pukuhuonetiloja. Maauimala toimii myös uimakeskuksen työntekijöiden voimin.