Radio Moreenin sähkeet 29.9. kello 16

Sushia tarjoilevat ravintolat saavat kritiikkiä puhtaudesta. Joka kolmas tamperelainen sushiravintola on saanut huomautuksen puutteellisesta elintarvikehygieniasta. Asia käy ilmi viimeisimmistä elintarvikevalvonnan julkaisemista Oiva-raporteista. Ravintoloilla on puutteita erityisesti henkilökunnan koulutuksessa ja tuotteiden jäljitettävyydessä.

***

Ensi vuoden nuori taiteilija on valittu. Taiteilija J.A. Juvani eli Jari Juvani saa 20 000 euron stipendin Tampereen kaupungilta. Hän saa lisäksi yksityisnäyttelyn Tampereen ja Turun taidemuseoihin. Juvani käsittelee taiteessaan tabuja ja vakavia aiheita. Hänen työvälineitään ovat video, valokuva ja kuvanveisto. Vuoden nuoren taiteilijan palkinto myönnetään alle 35-vuotiaalle suomalaistaiteilijalle.

***

Tampereen Kalevan maauimala rakentuu aikataulussa. Ensi elokuussa avautuva maauimala maksaa noin kymmenen miljoonaa euroa. Projektin budjetti on pitänyt tähän mennessä hyvin eikä rakennustöiden aikana ole tullut yllätyksiä. Maauimalaan rakentuu neljä erikokoista allasta. Pääsylippu tulee maksamaan noin kaksi ja puoli euroa.

***

Rautatieyhtiö VR lisää junavuoroja Tampereen ja Turun välille. Kaupunkien väliä tulee ajamaan kymmenen uutta junavuoroa viikossa. VR pyrkii helpottamaan työmatkalaisten liikkumista lisäämällä iltapäivisin Tampereelta Turkuun uuden junavuoron. Turusta puolestaan lähtee uusi junavuoro iltakuudelta, joka jatkaa Tampereen kautta Ouluun. Rautatieyhtiön mukaan liikennettä lisätään, koska junalippujen kysyntä kasvaa. Tampereelta on helppo vaihtaa Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen lähteviin juniin. VR lisää myös uusia junavuoroja Helsingin ja Turun välille.

***

Veneilyonnettomuuksia tapahtuu nyt vähemmän kuin vuosiin. Asia selviää liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ennakkotilastoista. Tämän vuoden tammi- ja elokuun välillä vesiliikenteessä on kuollut vain 22 henkilöä. Viime vuonna samassa ajassa menehtyi 40 veneilijää. Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu pienille moottoriveneille. Ennakkotietojen mukaan turmien pääsyyt olivat lähes kaikissa tapauksissa veneen kaatuminen ja veneilijän inhimillinen toimintavirhe.