Radio Moreenin sähkeet 4.10. kello 17

Tampereen Pappilanpuiston hoivakoti siirtyy terveysyhtiö Pihlajalinnalta Tampereen kaupungin vastuulle. Kolmivuotinen sopimus kaupungin ja Pihlajalinnan välillä on päättymässä, ja siirrosta johtuvat YT-neuvottelut alkavat ensi maanantaina. Hoivakoti joutui viime vuonna kohun keskelle hoitajien vähyyden ja asukkaiden omaisten tyytymättömyyden vuoksi. Tampereen kaupungin mukaan tuleva muutos ei johdu aikaisemmista ongelmista.

***

Tiedepäiväkoti Touhula avautuu Tampereen teknillisen yliopiston kampukselle. Päiväkoti avaa ovensa ensi vuoden alussa. Päiväkodin tilat sijoittuvat Konetalon alimpiin kerroksiin ja rakennuksen sisäpihalle. Yhteensä päiväkodilla tulee olemaan tilaa noin 800 neliömetriä. Uuden päiväkodin myötä vanhemmat voivat tuoda lapsensa päivähoitoon oman työ- ja opiskelupaikan läheisyyteen.

***

Suomi100-ohjelmistoon kuuluva valtakunnallinen Armas Festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Vanhusten viikon yhteyteen ajoitetulla festivaalilla halutaan nostaa esiin ikääntymisen teemoja taiteen avulla. Festivaalissa on mukana useita kuntia, taidealan toimijoita ja vanhusalan järjestöjä. Kaksiviikkoisen Armas-festivaalin suojelijana toimii presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio. Festivaalin toivotaan laajenevan jokavuotiseksi tapahtumaksi.

***

Jääkiekkoilija Patrik Laineesta julkaistaan elämäkerta. Kirja Patrik Laine, NHL:n uusi suomalaistähti, ilmestyy ensi viikolla. Kirjassa käsitellään 19-vuotiaan Laineen uran vaiheita juoniorivuosista ensimmäiseen NHL-kauteen. Kirjan on kirjoittanut jääkiekkotoimittaja Antti Wennström. Kirjaan on haastateltu Laineen valmentajia, pelikavereita, seurajohtajia ja jääkiekkotoimittajia.

***

Kemian Nobel-palkinnon ovat saaneet sveitsiläinen Jacques Dubochet, yhdysvaltalainen Joachim Frank ja brittiläinen Richard Henderson. Kolmikko palkittiin kyro-elektroni-mikro-skopian kehittämisestä. Nobel-komitean mukaan tutkijoiden kehittämä menetelmä mahdollistaa ja yksinkertaistaa biomolekyylien kuvaamista. Palkintoperusteiden mukaan biokemia on siirtynyt uuteen aikakauteen menetelmän ansiosta.