Joskus tärkeintä tukea masentuneelle on se, että ystävä istuu vierellä ja kuuntelee.

Moni kokee voimattomuutta masennuksen edessä – kuusi vinkkiä sairastuneen tukemiseen

Masennus on yleinen sairaus Suomessa. Masentuneen lähipiirin on yleensä vaikeaa tietää, mitä he voivat tehdä sairastuneen tukemiseksi. Lähetyssaarnaajat Sisar Parker ja Sisar Dobie jakavat parhaat neuvonsa. Kirkon lähetyssaarnaajina työskeneltevät sisaret kohtaavat työssään paljon masennuksesta kärsiviä ihmisiä. 

Läsnäolo on yleensä tärkeintä masentuneen tukemisessa, kertovat yhdysvaltalaisten Sisar Parker ja Sisar Dobie. Sisaret neuvovat myös auttamaan pienissä arjen asioissa sekä rohkaisevat tekemeään hauskoja asioita yhdessä sairastuneen kanssa. He muistuttavat myös, että tukijoiden tulisi huolehtia omasta terevydestään ja hyvinvoinnistaan, ystävän ei tarvitse pystyä kaikkeen.