Koulutöiden kasaantumista voi ehkäistä priorisoimalla ja rajaamalla työmäärää.

Uupumus voi johtaa yliopisto-opintojen keskeyttämiseen – hyvä suunnittelu auttaa jaksamaan

Korkeakouluopinnot aiheuttavat monille opiskelijoille paineita ja ongelmia ajankäytön hallitsemisessa. Pahimmillaan ongelmat johtavat uupumukseen ja yliopisto-opintojen keskeytymiseen.

Uusimman korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan opiskelijoiden ongelmat ajankäytön ja kuormittumisen kanssa ovat yleisiä. Tutkimuksen mukaan joka neljännes opiskelijoista murehtii opinnoistaan vapaa-ajallaan paljon. Seitsemäntoista prosenttia tutkimukseen vastanneista koki hukkuvansa opinnoista kertyvään työmäärään.

Tampereen yliopiston opintopsykologi Taija Tuomisen mukaan vaikeinta opiskelijoille tuntuu olevan asioiden aloittaminen ja loppuun asti vieminen. Ratkaisu ajankäytön hallitsemiseen lähtee hänen mukaansa ennen kaikkea hyvästä suunnittelusta.