Heijastimen voi nykyään kiinnittää kenkään tai pujottaa käsivarteen.

Henkivakuutuksesta trendikkääksi koruksi – heijastin saa nykyään näkyä

Heijastin on nykyään paljon muutakin kuin pelkkä halpa henkivaakutus. Syksyn heijastintrendeissä näkyy erilaiset kuvioinnit ja kiinnitystavat.

Vuoden pimein kolmannes kestää lokakuusta tammikuuhun. Tällä aikavälillä sattuu tyypillisesti lähes puolet jalankulkijoiden koko vuoden henkilövahingoista. Riski kuolla pimeällä on kymmenkertainen niille, joilla ei ole heijastinta. Silti tätä suomalaista keksintöä käyttää ainoastaan puolet maamme kansalaisista.

Syytä heijastimen käyttämättömyydelle ei voi enää vuonna 2017 laittaa huonon saatavuuden tai suunnittelun piikkiin. Nykyään perinteisten heijastimien lisäksi on saatavilla runsaasti erilaisia heijastavia tuotteita ja asusteita. Liikenneturvan tiedottaja Minna Saarisen mukaan tämän syksyn heijastintrendit ovat imeneet vaikutteita muun muassa fitnessbuumista ja suomalaisille rakkaasta mustasta väristä. Saarinen kehottaa olemaan varovainen niiden näkyvyyttä lisäävien hittituotteiden kohdalla, joiden tehoa ei ole virallisesti testattu.