9-vuotias walesinspringerspanieli Tuiccu odottaa uutta kotia Hämy Rintalan luona.

Valitse koirasi tarkkaan – vaativa rotu väärissä käsissä ei ole kenenkään etu

Sopivaa koirarotua pohtiessa tulisi rehellisesti miettiä, mitä koiralle pystyy tarjoamaan. Jos lemmikki ei saa tarvitsemaansa hoitoa ja liikuntaa, voi tuloksena olla epätoivottua käytöstä.

Rottweilereita kasvattavan Sandra Papinaho-Rajalan mukaan myös kasvattajilla on vastuu siitä, että koira päätyy hyvään kotiin. Väärä ihminen hihnan päässä voi vahingoittaa koko rodun mainetta. Koiran ostaminen pelkän ulkonäön vuoksi voi johtaa koirasta luopumiseen.

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksessä Pesu ry:ssä etsitään kotia myös vaativammille tapauksille. Yhdistyksen koirakoordinaattori Hämy Rintalan mukaan uusi koti voi löytyä nopeastikin koiran rodusta tai menneisyydestä riippumatta, jos juuri se oikea ihminen ottaa yhteyttä.