Radio Moreenin sähkeet 11.10. klo 16

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n mukaan korkeakoulujen välinen yhteistyö ei edellytä lakimuutoksia. Järjestö ei kannata Tampereen ammattikorkeakoulun yhdistymistä Tampereen yliopiston ja teknillisen yliopiston kanssa. OAJ toteaa hallitukselle antamassaan lausunnossa, että ammattikorkeakoulutuksen asema uudessa konsernissa jää epävarmaksi. Lisäksi ammattijärjestön mielestä henkilöstöä ei ole kuultu riittävästi yhdistymistä suunniteltaessa.

***

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta päättää huomisessa kokouksessaan Sammon päiväkodin korjaamisesta. Vuonna 1995 valmistuneeseen päiväkotiin suunnitellaan tilojen päivittämistä sekä ilmanvaihtojärjestelmän parannusta. Korjauksen jälkeen hoitopaikkojen määrä nousee kahdellakymmenellä. Sammon päiväkodin rakennustöiden on tarkoitus alkaa tässä kuussa ja töiden on määrä valmistua ensi kesäkuussa. Hanke maksaa reilut puolitoista miljoonaa euroa.

***

Perussuomalaisista irtaantunut Sininen tulevaisuus -ryhmä on saanut kerättyä puoluerekisteröintiin tarvittavat viisi tuhatta kannattajakorttia. Sininen tulevaisuus muodostettiin kesällä, kun osa perussuomalaisten kansanedustajista erosi puolueesta ja perusti uuden ryhmän. Sinisen ryhmän perustamiseen vaikutti Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Sinisen puolueen rekisteröinti käynnistyy oikeusministeriössä ensi maanantaina.

***

Suomi on EU:n kolmanneksi tasa-arvoisin maa, selviää sukupuolten tasa-arvoa mittaavasta indeksistä. Euroopan tasa-arvoinstituutin mukaan Suomen pisteet laskivat kuitenkin edellisvuosista. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomen pisteiden lasku johtuu siitä, että naisten osuus eduskunnassa ja hallituksessa sekä Suomen Pankin johtotehtävissä on laskenut verrattuna 2010-luvun alkuun. Vertailun tasa-arvoisin maa oli Ruotsi, toiseksi tuli Tanska.

***

Hissiyhtiö Koneen omistajasukuun kuulunut Niklas Herlin on kuollut. Herlin oli yksi tavaraliikenneyritys Cargotecin pääomistajista sekä kustannusosakeyhtiö Teoksen ja mediatalo Alma Median suuromistaja. Herlin menehtyi eilen illalla sairauskohtaukseen Ranskan Nizzassa, kertoo Ilta-Sanomat. Hän oli menehtyessään 53-vuotias.