Radio Moreenin sähkeet 12.10. klo 16

Tampereen kaupungin pääkirjasto Metso on poistanut käytössä olleet turvaportit kaksi vuotta sitten aloitetun peruskorjauksen yhteydessä. Metson kokoelmapäällikkö Maarit Helénin mukaan Metsosta kadoksissa on vajaat 500 kirjaa, joista valtaosa on hävinnyt kuluneen vuoden aikana. Metsossa kirja luokitellaan kadonneeksi, kun sitä ei ole rekisteröity asiakkaan lainaamaksi eikä sitä myöskään löydy kirjaston hyllyiltä.

***

Ylen teettämän kyselyn mukaan 76 prosenttia suomalaisista kannattaa Sauli Niinistön uudelleenvalintaa. Toiseksi suosituin ehdokas on Vihreiden Pekka Haavisto 14 prosentin kannatuksella. Muiden ehdokkaiden kannatus on vaatimatonta. Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren valintaa kannattaa kolme prosenttia suomalaisista. Keskustan Matti Vanhasen ja Vasemmistoliiton Merja Kyllösen kannatus on kaksi prosenttia. Yhden prosentin kannatuksella presidenttikisaan lähtevät SDP:n Tuula Haatainen sekä RKP:n Nils Torvalds. Presidentinvaalit järjestetään reilun kolmen kuukauden kuluttua.

***

Tampere saattaa pian olla Suomen ainoa kaupunki, jossa maksetaan koiraveroa. Tähän asti Tampere ja Helsinki ovat olleet ainoita koiraveron kerääjiä. Nyt Helsingin pormestari esittää koiraverosta luopumista talousarvioehdotuksessaan vuodelle 2018. Tampereen kaupunginvaltuusto päättää asiasta parin viikon sisällä. Tampereella koiravero on 34 euroa vuodessa koiraa kohden.

***

Sammonkadun ja Tursonkadun risteyksessä tehtävät putkityöt katkaisevat lähikortteleiden vedenjakelun torstai- ja perjantaiyönä iltakymmenestä aamukuuteen. Putkityöt saattavat loppua aikaisemminkin. Töiden jälkeen alueen hanavesi saattaa olla hieman sakeaa jonkin aikaa. Veden pitäisi kirkastua hetken juoksuttamisen jälkeen.

***

Tamperelaisten koripalloseurojen kasvupotentiaalia rajoittaa salivuorojen vähyys. Pyrinnön koripallojaoston valmennuspäällikön Jukka Raja-ahon mukaan puutetta on etenkin saleista, joissa on päätykorien lisäksi korit kentän sivuilla. Myös valmentajien värvääminen on vapaaehtoisvoimin toimivissa seuroissa hitaampaa kuin uusien pelaajien saapuminen. Koripallon miesten maajoukkueen menestys ja Helsingissä pelatun EM-lohkon nostattama innostus on tuonut runsaasti lisää harrastajia kaikissa seuroissa ympäri Suomea.