Tampereella koirista pitää maksaa vuodessa 34 euroa veroa. (Kuva: Erika Viitanen)

Tampere saattaa pian olla ainoa koirien verottaja – Helsinki aikoo luopua koiraverosta

Helsingin kaupunki aikoo luopua koiraverosta, selviää Helsingin pormestarin talousarvioehdotuksesta. Tampereen kaupunginvaltuusto päättää koiraverosta tulevina viikkoina.

Tampere ja Helsinki ovat olleet tähän asti ainoita koiraveron kerääjiä. Nyt Helsinki on päättänyt lakkauttaa koiraveron, mikä Pormestarin. Tampereen pormestari Lauri Lyly julkistaa vuoden 2018 talousarvioesityksensä maanantaina 23. lokakuuta, josta selviää luopuuko Tampere ja sen myötä koko Suomi koiraverosta.

Rakennuttajahortonomi Teemu Kylmäkoski näkee koiraverossa monia ongelmia.

– Veron maksamista ei valvota, eikä koiraverosta saatavia tuloja merkitä erikseen esimerkiksi koirapuistojen kehittämiseen, vaan ne menevät kaupungin isoon kassaan, joka käytetään asukkaiden hyväksi.

Harva tietää miten ja mihin koiraveroa maksetaan, eikä muilta paikkakunnilta muuttaneet välttämättä tiedä, että Tampereella on vielä koiravero käytössä. Koiravero tuli kunnille vapaaehtoiseksi vuonna 1991.

– Tampereella on arvioiden mukaan yli 20 000 koiraa, mutta vain noin 4000 koirasta maksetaan veroa, Kylmäkoski selittää.