Koski kannustaa zero wastesta kiinnostuneita dyykkaamaan omaa roskakoria ja tutkimaan, mistä jätettä syntyy eniten.

Jätteettömyys lähtee arjen valinnoista – kahvipurutkin voi ostaa omaan purkkiin

Zero waste tekee elämästä ekologisempaa. Omilla kuluttajavalinnoilla jätteenmäärää on helppo karsia.

Eurostatin vuonna 2016 julkaiseman tilaston mukaan suomalainen tuottaa vuodessa keskimäärin 482 kiloa yhteiskuntajätettä. Zero waste -elämäntavan mukaisesti elävälle tamperelaiselle Merja Koskelle sekajätettä kertyy noin yksi muovipussillinen kolmessa kuukaudessa.

Zero waste on elämäntapa, joka pyrkii jätteettömyyteen. Termille ei ole tarkkaa suomennosta, mutta elämäntavan taustalta löytyy ekologiset syyt kuten omien ilmastopäästöjen vähentäminen. Koskelle zero waste on opettanut joustavuutta. Välillä kauppaan mentäessä kukkakaali on pakattu muoviin ja toisella viikolla taas ei.