Radio Moreenin sähkeet 15.11. klo 15

Syöpäsäätiö on myöntänyt Tampereen yliopistolle apurahaa eturauhassyöpätutkimukseen. Yliopiston professori Anssi Auvisen tutkimusryhmä on vastaanottanut 450 000 euron apurahan. Auvinen aloittaa ensi vuonna pitkäkestoisen seulontatutkimuksen, jonka tavoitteena on estää eturauhassyövän aiheuttamia kuolemia. Apurahoja jaettiin myös neljälle muulle Tampereen yliopistolla eturauhassyöpää tutkivalle ryhmä.

***

Poliisi tutkii eläinoikeusliikkeen uutissivuston julkaiseman viestin yhteyttä Nekalan kuorma-autojen tuhopolttoon. Valion jakelukeskuksessa sytytettiin tahallisesti palamaan neljä kuorma-autoa toissa yönä. Radikaalisivusto Bite Back julkaisi sivuillaan tekstin, jossa aktivistit ottavat vastuun kuorma-autojen poltosta. Poliisi epäilee kahta miestä, mutta ei ole vielä tavoittanut epäiltyjä. Asiasta uutisoi Aamulehti.

***

Tampereella järjestetään tällä viikolla ensimmäistä kertaa galleriaviikko. Seitsemässä tamperelaisessa galleriassa on viikon ajan erilaisia tapahtumia, kuten improvisaatioteatteria, keikkoja ja performansseja. Galleriaviikon toivotaan tuovan uusia asiakkaita tamperelaisiin gallerioihin. Idea syntyi viime syksynä käynnistyneen gallerioiden yhteistyön seurauksena.

***

Zimbabwen hallituspuolue on syrjäyttänyt presidentti Robert Mugaben. Maan hallituspuolue kertoo Twitter-tilillään, ettei presidentti ole enää puolueen johtaja. Hallituspuolue kiistää, että vallanvaihdossa olisi kyse vallankumouksesta. Armeijan edustajan mukaan Mugabe on turvassa, vaikka hänen asuinalueeltaan kuultiin yön aikana räjähdyksiä, kertoo BBC.

***

Tampereen Hatanpään sairaalan läheisyyteen suunnitellaan rakennettavaksi uusi asuinalue. Asemakaavaehdotus aiotaan seuraavaksi esittää kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Asemakaavaehdotukseen on suunniteltu kolme uutta katua. Nykyisiä puistoja ja kartanorakennuksia ei poisteta. Asemakaavaehdotuksen uudistuksiin kuuluvat uusien kerrostaloasuntojen ja virkistysalueen rakentaminen sekä Hatanpään sairaalan laajeneminen.