Radio Moreenin sähkeet 16.11. klo 17

Tampereen kaupunki hakee oikaisua päätökseen, jonka mukaan Sammon keskuslukion viestinnän erityistehtävä lopetetaan. Päätöksen antoi Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tampereen kaupunki perustelee oikaisuvaatimusta sillä, että viestintäkasvatuksen merkitys tulee lisääntymään entisestään tulevaisuudessa. Opetus- ja kulttuuriministeriön kielteisestä päätöksestä huolimatta viestinnän opetus kuuluu edelleen Sammon keskuslukion opetussuunnitelmaan.

***

Porvoossa maanantaina kolmivuotiaan lapsensa puukottanut on vangittu murhasta epäiltynä. Mies sieppasi lapsen, kun lapsen äiti oli laittamassa lasta autoon, kertoi tutkintaa johtava komisario Jyri Hiltunen vangitsemisistunnon jälkeen. Äiti oli Hiltusen mukaan hetkeksi kääntänyt selkänsä. Oikeus määräsi 38-vuotiaan miehen vangittavaksi todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Poliisin mukaan mies ei vastustanut vangitsemista, ja tämä on suostunut puhumaan poliisikuulusteluissa.

***

Euroopan komissio on huolissaan tatuointivärien turvallisuudesta. Terveydelle vaarallisista väreistä on tehty tänä vuonna 19 ilmoitusta. Euroopan kemikaalivirasto on laatinut rajoitusehdotuksen tatuointivärien ainesosille. Rajoitukseen kuuluisi noin 4000 ainetta, joiden käyttö esimerkiksi kosmetiikassa on kielletty. Ehdotuksen julkinen kuuleminen on tarkoitus käynnistää joulukuussa.

***

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät noin 11 prosenttia syyskuussa 2017. Suomeen saapui eniten matkailijoita Ruotsista, Venäjältä, Saksasta ja Kiinasta. Suurinta kasvua näkyi saksalaisten vierailijoiden määrässä. Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin yhteensä 1,7 miljoonaa yöpymisvuorokautta syyskuun aikana, mikä oli 4,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Ulkomaalaisten matkailijoiden suosituimpia kohteita syyskuussa olivat Uusimaa ja Lappi.

***

Tampereen yliopistolla 16. – 17. marraskuuta järjestettävät tiedepäivät keskittyvät julkisen johtamisen tulevaisuuteen. Hallinnon ja kuntatutkimuksen tiedepäivillä puhuu muun muassa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, minkä lisäksi ohjelmaan kuuluu työryhmiä ja torstai-iltana juhlintaa. Tiedepäivät järjestää Hallinnon tutkimuksen seura ja Kunnallistieteen yhdistys