Moreenimedian sähkeet 21.11. klo 15

Pirkanmaalla työttömyys on laskenut reilusti. Vuodessa työttömien määrä on laskenut peräti 25 prosenttia. Työttömyysaste oli 11 prosenttia. Koko maan työttömyysaste oli lokakuussa 10,4 prosenttia. Avoimia työpaikkoja on enemmän, mikä näkyy myös työttömyysasteen parantumisessa. Tampereen työttömyysaste on kuitenkin edelleen korkea.

***

Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa tapahtui häiriköintiä eilisiltana. Vihreiden Iiris Suomela puuttui asiaan melutason noustua ja huomautti toistuvasta päälle puhumisesta. Huomautusta seurasi ikävää kommentointia. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhåll tuki Suomelaa. Hän toivoi, että nuorten naisvaltuutettujen puheenvuorot otettavan samalla vakavuudella kuin muidenkin. Huonot käytöstavat ihmetyttivät useampaa kokoukseen osallistunutta. Asiasta uutisoi Aamulehti.

***

Rakennustyöt häiritsevät Tampereen Sorinkadun liikennettä. Sorinkadun toinen kaista on loppuviikolla suljettuna työmaan kohdalla. Poliisitalon viereiseltä tontilta on purettu kuusi rakennusta viimeisen kuukauden aikana. Rakennusliike SRV hyödyntää tonttia pysäköintihallin ja väestönsuojan rakentamiseen sekä tulevaan kerrostaloprojektiinsa. Purku ei liity suoraan Kansi ja Areena – suurhankkeeseen. Asiasta uutisoi Aamulehti.

***

Suomalaisnuoret ovat sijoittuneet seitsemänneksi OECD:n keskustelutaitoja mittaavassa tutkimuksessa. Tutkimuksessa arvioitiin 15-vuotiaiden taitoja tilanteissa, joissa yritetään ratkaista ongelmia yhdessä muiden kanssa. Ero tyttöjen ja poikien keskustelutaidoissa on kuitenkin mukana olleista maista suurin. Vertailu on OECD:n Pisa 2015 -tutkimuksen osa, jota ei ole aiemmin julkaistu. Tutkimuksessa Suomea korkeamman sijoituksen saivat Singapore, Japani, Hongkong, Etelä-Korea, Kanada ja Viro.

***

Ainakin 50 ihmistä on kuollut itsemurhaiskussa Koillis-Nigeriassa lähellä Kamerunin rajaa, kertovat paikalliset viranomaiset. Isku tapahtui tänään Mubin kaupungissa sijaitsevassa moskeijassa, jonne ihmiset olivat kokoontuneet aamurukoukseen. Iskussa myös loukkaantui useita ihmisiä. Poliisi epäilee teosta Boko Haram -äärijärjestöä.