Moreenimedian sähkeet 21.11. klo 17

Riita tamperelaisen joukkuevoimisteluryhmän Minetin ympärillä kiristyy. Minettien vanha seura Tampereen voimistelijat eivät halua antaa harjoitustilojaan joukkeen käyttöön Ikurissa. Seura perustaa päätöksensä juuri tehtyyn sopimukseen tilojen käytöstä. Toistaiseksi on epävarmaa, missä MM-tason joukkue tulee harjoittelemaan tulevaisuudessa. Tamperelainen joukkuevoimisteluryhmä Minetit on siirtymässä uuteen seuraan Tampereen Sisuun. Asiasta uutisoi Yle.

***

Ruokakauppaketju Lidl on myynyt pakastettua hanhenrintaa, joka saattaa sisältää salmonellaa. Tuotetta on myyty eteläisen Suomen alueella eli myös Tampereen eteläpuolella. Takaisinveto koskee tuote-erää, jonka parasta ennen -päiväys on maaliskuun viimeisenä päivänä 2019. Kuluttajat voivat palauttaa tuotteen Lidl-myymälään hyvitystä vastaan.

***

Fortumin kyselyyn vastanneista suomalaisista lähes joka viides uskoo omistavansa sähköauton kymmenen vuoden päästä. Hieman yli puolet valitsisi työsuhdeautoksi mieluummin sähköauton kuin polttoaineella kulkevan auton, jos molempien kustannukset olisivat yhtä suuret. Yli kaksi kolmasosaa vastanneista on kokonaan tai osittain sitä mieltä, että Suomeen pitäisi saada lisää sähköautoja, koska liikennepäästöt ovat liian suuret. Kyselyyn vastasi reilu tuhat ihmistä loka-marraskuun aikana.

***

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto on ilmoittanut lopettavansa TPS-lyhenteellä tunnetun suojeluohjelman. Washington Postin mukaan 50 000 haitilaisen on määrä poistua Yhdysvalloista. Poistumiseen on annettu aikaa 18 kuukautta. Yhdysvaltojen turvallisuudesta vastaava virasto päätti, etteivät haitilaiset enää tarvitse suojelua vuoden 2010 sattuneen maanjäristyksen vuoksi.

***

Tampereen keskustorille pystytettiin tänään joulukuusi. Parikymmenmetrinen kuusi oli pystyssä jo puoli seitsemältä. Kuusi tuotiin Kangasalan Vatialasta.