KUVA: Flickr

Perheen toisena ajoneuvona sähköauto – sähköautot tulevat olemaan osa tulevaisuutta

Sähköautoilulla uskotaan voivan vähentää liikennepäästöjä.

Sähköauton omistamisen uskotaan yleistyvän seuraavan kymmenen vuoden aikana. Fortumin kyselyssä, jonka toteutti Kantar TNS, lähes joka viides suomalainen uskoo omistavansa sähköauton kymmenen vuoden päästä. Tampereen Käyttöauton aluejohtaja Harri Myllärin mielestä tämä voi hyvinkin olla mahdollista.

– Perheen toinen auto voi tulevaisuudessa olla sähköauto.

Tampereen Käyttöautolla ei vielä myydä sähköautoja, mutta Mylläri kertoo sähköautojen kysynnän kasvavan koko ajan. Sähköautojen myymistä jarruttaa autojen latausverkoston luominen.

Kaksi kolmannesta kyselyyn vastanneista lataisi sähköautoa mieluiten kotona. Hieman yli puolet valitsisi työsuhdeautoksi mieluummin sähköauton kuin polttoaineella kulkevan auton, jos molempien kustannukset olisivat yhtä suuret. Yli kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista on kokonaan tai osittain sitä mieltä, että Suomeen pitäisi saada lisää sähköautoja vähentämään liikennepäästöjä.

Kyselyyn vastasi reilu tuhat ihmistä loka-marraskuun aikana.