Radio Moreenin sähkeet 22.11. klo 15

Tampereella on tänään osoitettu mieltä kaupungin päihdepolitiikkaa vastaan. Tampereen huumehoito pohjautuu avohoitoon, mikä ei mielenosoittajien mielestä anna tarvittavaa apua kaikille. Aamulehden mukaan mielenosoittajien viesti oli yllätys Tampereen kaupungin sosiaalipalvelupäällikkö Maritta Närhelle. Hatanpäällä sosiaaliasema Sarviksen edessä järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui päihdetyöntekijöitä, päihteiden käyttäjiä sekä heidän omaisiaan.

***

Tamperelainen runoilija Reetta Pekkanen saa kustantaja Silja Hiidenheimon muistostipendin. 3000 euron arvoinen stipendi myönnetään tunnustuksena vaikuttavasta runokokoelmasta, -tuotannosta tai työstä runouden parissa.  Stipendin myöntävä Teos-kustantamo haluaa muistaa perustajansa Hiidenheimon työtä suomalaisen kirjallisuuden parissa jakamalla palkinnon vuosittain.

***

Nuori polkupyöräilijä kuoli tänä aamuna Akaassa kuorma-auton törmättyä häneen. Törmäys tapahtui kello kahdeksan aikaan tiellä 190 lähellä Hämeentien risteystä. Kuorma-auton kuljettaja kertoo havainneensa pyöräilijän vasta törmäyksen jälkeen. Vuonna 2001 syntyneen miehen pyörässä oli heijastimet. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

***

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe eroaa virastaan. Mugabe kertoi eropäätöksestään kirjeellä, jossa hän sanoi eron astuvan voimaan välittömästi. Kirjeessä Mugabe ei nimennyt itselleen seuraajaa. Mugabe oli hallinnut maata presidenttinä lähes 30 vuotta ja sitä ennen pääministerinä seitsemän vuotta. Zimbabwessa järjestetään presidentinvaalit ensi vuonna.

***

Kyytipalvelu Uber on myöntänyt peitelleensä suurta tietomurtoa. 57 miljoonan kuljettajan ja asiakkaan tiedot päätyivät hakkereille viime vuonna. Pilvipalvelusta varastettujen tietojen väärinkäytöstä ei ole yhtiön mukaan tietoa. Mediatietojen mukaan Uber maksoi hakkereille 100 000 dollaria tietojen hävittämisestä. Hakkerointi oli tiedossa jo viime vuonna, mutta Uberin nykyinen toimitusjohtaja Dara Khosrowshahi sanoo kuulleensa tietomurron salailusta vasta hiljattain. Uber pahoittelee tilannetta.