Maata Näkyvissä –festivaali on Suomen suurin nuorille järjestettävä kristillisen musiikin tapahtuma. (Kuva: Flick.com, kuvaaja Tommi Arina)

Naispapit kokivat syrjintää Suomen suurimmalla kristillisten nuorten festivaalilla – järjestäjät irtisanoutuvat kaikesta syrjinnästä

Useat naispapit kertovat kokeneensa sukupuolensa takia syrjintää viime viikonloppuna Turussa järjestetyssä Maata näkyvissä –festivaaleilla. Kyseessä on suuri kristillisen musiikin nuorisofestivaali, johon osallistui yli 18 000 nuorta.

Yksi tapahtuman järjestäjistä on Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (Sley), jonka mukaan naispappeja olisi syrjinyt yksi henkilö. Henkilön tuntomerkit ovat järjestäjien tiedossa. Sleyn kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen haluaa varmistaa, ettei festivaalilla sattuisi ensi vuonna vastaavia kokemuksia.

– Emme hyväksy fyysistä väkivaltaa, joten emme myöskään henkistä tai hengellistä.

Tarvainen toivoo, että festivaali ilmenisi jatkossakin sellaisena tapahtumana, jonne kristityt ovat voineen kokoontua kuuntelemaan gospel-bändejä ja kristinuskon ydinsanomaa sekä ennen kaikkea kohtaamaan toisiaan.

– Kaikki ovat olleet aikaisemmin tervetulleita ja ovat jatkossakin sukupuolesta ja iästä riippumatta, Tarvainen sanoo.

Naispappien syrjinnästä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.