Radio Moreenin sähkeet 24.11. klo 15

Posti avaa Tampereelle kahdeksan pop up  –lähetysnoutopistettä jouluruuhkaa helpottamaan. Noutopisteet avataan ensi maanantaina. Posti myös pidentää aukioloaikojaan maanantaista lähtien. Posti kehottaa verkko-ostajia huomioimaan verkkokauppojen toimitusajat, jotka saattavat olla useita viikkoja esimerkiksi kaukomaiden tilauksissa.   

 ***

Yhdeksän kymmenestä toivoo mobiilisovellusten toimivan tulevaisuudessa perinteisten menetelmien rinnalla, selviää Moreenimedian kyselystä. 87 prosenttia kyselyyn vastanneista suhtautuu kuitenkin mobiilisovelluksiin myönteisesti. Lähes puolet vastaajista toivoo, että paperisia tunnuslukulistoja ei korvattaisi mobiilisovelluksilla. Nordea on poistamassa ensimmäisenä Suomessa perinteiset tunnuslukulistat käytöstään ensi vuoden aikana. Verkossa suoritettuun kyselyyn vastasi 95 tamperelaista. 

 ***

Hämeen poliisi on takavarikoinut 41 postilähetystä, joista 34 sisälsi huumausaineita. Poliisi tarkasti lähetyksiä Lahden postikeskuksessa kuluvalla viikolla. Poliisikoirat osallistuivat tarkastuksiin. Poliisi oli saanut tiedon, että huumeita lähetetään postin kautta. Sekä huumeiden lähettäjiä että vastaanottajia epäillään huumerikoksista. 

 ***

Tänään vietetään Black Friday -päivää. Yhdysvalloista maailmalle levinnyt kulutustempaus houkuttelee kuluttajia kaupoille alennusten perässä. Vastapainona Black Fridaylle vietetään Älä osta mitään -tempausta. Kyseinen teemapäivä on saanut alkunsa Kanadasta. Sen tavoitteena on saada ihmiset pohtimaan omaa kulutuskäyttäytymistään ja valintojensa ekologisuutta.  

 ***

Tänään vietetään myös valtakunnallista lapsi mukaan töihin –päivää. Tarkoituksena on näyttää lapsille, mitä heidän vanhempansa tekevät työkseen. Tampereen yliopistossa kampanjaan osallistuu ainakin Sosiaalityön laitos, jossa on vierailemassa  viisi lasta. Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät teemapäivän nyt toista kertaa. Päivä on osa YK:n lastenoikeuksien teemaviikkoa.