Radio Moreenin sähkeet 28.11. klo 15

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali nähdään jatkossakin Tampereen Filharmonian johtajana. Rouvalin uusi sopimus on voimassa toistaiseksi. Aiempi sopimus olisi jatkunut vuoteen 2019. Rouvali on toiminut Filharmonian ylikapellimestarina vuodesta 2013. Hänen sopimustaan on jatkettu jo kertaalleen. Tampereen Filharmonian lisäksi Rouvali on Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari ja Lontoon Philharmonia-orkesterin päävierailija. Lisäksi hän vierailee johtamassa orkestereita ympäri maailmaa.

***

Osuuspankki sulkee kolme konttoria Pirkanmaalla. Suljettavat konttorit sijaitsevat Tampereen Jankassa, Vesilahdessa ja Viialassa. Konttorit sulkevat ovensa tammikuun lopussa. OP keskittää tulevaisuudessa pankkipalvelut Tampereen Hämeenkadulle ja muun muassa Lempäälään. OP Tampere perustelee toimia verkkoasioinnin ja puhelinpalveluiden suosion kasvulla.

***

Pirkkalan kunta joutuu maksamaan jopa 2,6 miljoonaa euroa lunastamastaan maa-alueesta. Alue sijaitsee Pyhäjärven rannassa. Kanta-Hämeen maaoikeus korotti maanomistajille maksettavat lunastuskorvaukset alkuperäisestä alle miljoonasta eurosta 2,6 miljoonaan euroon. Lisäksi kunta joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja ja viivästymiskorkoja. Kunta on perustellut lunastustarpeita muun muassa sillä, että sen täytyy noudattaa kaavoitusta.

***

Hallitus peruu kimppakämppien asumistukiuudistuksen. Uudistus olisi vaikuttanut erityisesti pienissä asunnoissa ja kimppakämpissä asuviin opiskelijoihin, jotka siirtyivät yleisen asumistuen piiriin elokuun alussa. Hallitus esitti aiemmin asumistuen uudistamisen yhteydessä, että osa-asunnon enimmäisasumismeno olisi ollut 80 prosenttia nykyisistä enimmäisasumismenoista.

***

Rooman Colosseum valaistaan itsenäisyyspäivän aattona sinivalkoisin värein. Valaistuksella juhlistetaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Colosseum valaistaan sinivalkoiseksi 5. joulukuuta illan ajaksi auringonlaskun jälkeen. Asiasta kertoo Suomen Rooman-suurlähetystö Facebook-sivuillaan.