Postiviiset ry:n sivuilta löytyvä tietoisku kannustaa toimimaan, jos on syytä epäillä hiv tartuntaa.

Ajan tasalla oleva tietämys ehkäisee hivin leviämistä

Maailman aids-päivää vietetään perjantaina 1.12.

Suomessa elää noin 600 hiv-positiivista, jotka eivät tiedä tartunnastaan. Suomessa hivin hoito on maailman huippuluokkaa. Ongelmia tulee silloin, kun testiin ei syystä tai toisesta päästä tai hakeuduta.

–  Hiviin liittyy edelleen paljon tietämättömyyttä ja epätietoisuutta. Ihmisten ajan tasalla oleva tieto hivistä ja sen hoidosta tukee sen ennaltaehkäisyä ja vaikuttaa myönteisesti myös hiv-positiivisten elämään, sanoo toiminnanjohtaja Sini Pasanen Positiivisista.

Vuosi sitten ensiesiintymisensä tehnyt animaatiohahmo Angry Aids kiehuu jälkeen kiukusta. Tänä vuonna Angry Aids tarjoilee jouluvinkkejä ja on epätoivoinen, kun viruksen levittämisestä on tullut vuosikymmenien saatossa entistä vaikeampaa.

Katso animaatio osoitteessa maailmanaidspaiva.fi