Radio Moreenin sähkeet 1.12. klo 17

Tampereelle ollaan perustamassa kaupungin tähän saakka laajinta luonnonsuojelualuetta Teiskoon Kintulammin virkistys- ja retkeilyalueelle. Toinen merkittävä luonnonsuojelualue perustetaan kantakaupunkiin, Hervantaan Makkarajärven-Viitastenperän alueelle. Luonnonsuojelualueet ovat Tampereen kaupungin luontolahja satavuotiaalle Suomelle kaupunginhallituksen hyväksyessä esitykset. Lahjalla Tampere on mukana Luontolahjani satavuotiaalle Suomelle -kampanjassa

***

Alma palkittiin Euroopan tärkeimmällä tulokaspalkinnolla. Artisti on valittu vuoden 2018 European Border Breakers Awards -voittajaksi. Palkinto jaetaan vuosittain kymmenelle eurooppalaiselle nousevalle artistille, jotka ovat saavuttaneet menestystä ympäri Eurooppaa. Palkinnon on voittanut aiemmin muun muassa Adele ja Dua Lipa. Olen aika sanaton. Nyt ollaan pyörityksessä. Ihan sairaan siistiä, Alma kommentoi voittoaan YleX:lle.

***

Tuore väitöstutkimus väittää, että lapsen korvatulehduksen voisi havaita älypuhelimessa olevalla korvalampulla. Vanhemmat pystyvät lampun avulla kuvaamaan hänen tärykalvoaan. Mobiilikorva -tutkimusta on tehty aiemmin Turussa. Välikorvatulehdus on yleisimpiä alle 3-vuotiaiden sairauksia. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Yle.

***

Tampere-talon läheisyyteen avautuu korttelisauna. Tullin Saunan arvellaan avautuvan ensi vuoden helmi-maaliskuussa. Korttelisauna remontoidaan vanhaan teollisuuskiinteistöön, ja se toteutetaan joukkorahoituksena. Saunayrittäjä Ville Virkin mukaan Tampereelle kaivataan urbaania saunomismahdollisuutta.

***

Jo kymmennettä kertaa Tampereen Keskustorilla järjestettävä Joulutori avataan lauantaina 2. joulukuuta. Torin täyttää yli 50 käsityöläisten mökkiä. Portit avautuvat lauantaina kello 11, varsinaisia avajaisia vietetään päivän hämärtyessä kello 17.00. Joulutori on avoinna 22.12. asti joka päivä kello 11–19. Joulutorin avaa Tampereen pormestari Lauri Lyly. Avajaistapahtumassa nähdään myös Joulupukki.