Radio Moreenin sähkeet 5.12. klo 16

Yli kuusituhatta ihmistä vaatii, että Tampereen raitiotie kulkee Lielahden kauppakeskittymän kautta. Adressiin keräsivät nimiä Lielahden yrittäjät ja paikalliset omakotiyhdistykset. Adressi luovutettiin Tampereen kaupunginhallitukselle eilen. Kaupunginhallituksen odotetaan päättävän asiasta loppuvuodesta. Asiasta uutisoi Aamulehti.

***

Suomi on mahdollistanut ensimmäisenä maailmassa sähköisen, toisen henkilön puolesta asioinnin sote-palveluissa. Toisen puolesta asiointi edellyttää sähköisen terveydenhuollon asioinnin valtuutuksen tekemistä Suomi.fi-verkkopalvelussa. Palvelussa voi antaa valtuuden asioida toisen puolesta myös useassa muussa julkisen hallinnon palvelussa. Valtuutusmahdollisuudet laajenevat jatkossa entisestään.

***

Venäläiskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa tänään aamulla, kertoo Puolustusministeriön tiedote. Loukkausepäily tapahtui Suomenlahdella Porvoon edustalla. Rajavartiolaitos selvittää asiaa. Puolustusministeriön viestintäpäällikön Max Arhippaisen tietojen mukaan loukkauksen kesto oli ”lyhyehkö”. Se tapahtui lähellä reittiä, jota venäläiskoneet käyttävät lennoilla Pietarista Kaliningradiin. Alueella on tapahtunut ilmatilaloukkauksia aiemminkin.

***

Sisäministeriö on julkaissut tänään Liputan-sovelluksen. Sovelluksen tavoitteena on madaltaa kynnystä liputtamiseen. Sovellus helpottaa liputtamista, sillä se kertoo liputuspäivistä ja ajankohdista, jolloin lippu nostetaan ja lasketaan. Liputan-sovellus on osa sisäministeriön Suomi 100 -juhlavuotta ja Liputan-kampanjaa. Sovelluksen voi ladata Google Play -kaupasta tai AppStoresta.

***

Paavo Väyrynen on saanut kasaan 20 000 kannattajakorttia presidenttiehdokkuutta varten. Väyrynen on ollut keskustan presidenttiehdokkaana aiemmin kolmesti. Viime vaaleissa hän sai ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi eniten ääniä. Väyrysen ehdokkuutta ajava kansanliike perustaa hänelle huomenna valitsijayhdistyksen. Kannattajakortit on jätettävä vaalipiirilautakuntaan viimeistään ensi tiistaina.