Keskustori on Joulutori joulukuun 22. päivään asti.

Joulutori kerää ihmisiä Tampereelle Lapista ja ulkomailta

Tampereen Joulutori aukesi kymmenettä kertaa lauantaina toinen joulukuuta. Keskustorille on saapunut tamperelaisten ja turistien iloksi torimyyjiä ja käsityöläisiä ympäri Suomea ja jopa Saksasta.

Joulun alla monilla kaupoilla riittää asiakkaita enemmän kuin muina sesonkeina. Tämä näkyy myös toreilla, tai ainakin joulutorikojuilla.

Tampereen Keskustori on jälleen vilkastunut kolmeksi viikoksi Joulutorin myötä. Paikalla on torikauppiaita pitkin maata ja jopa Saksasta asti, ammentaahan Joulutori etenkin itäsaksalaisesta joulumarkkinaperinteestä. Siksi Joulutorin keskeisimpiin kojuihin kuuluvat muun muassa bratwursteja myyvä Chemnitz (kaupunki Saksin osavaltiossa) ja saksilaista joulupullaa tarjoava dresdeniläinen Stollen-kioski.

Suomen toiselta puolelta, joulupukin kotimaakuntana tunnetusta Lapista ovat Tampereella ainakin maakuntansa tuotteita laajasti myyvä Leena Rissanen tovereineen. Rissanen sanoo Lapin herkkujen kuuluvan jouluun kuin tekonenä joulupukkia esittävän isoisän päähän.

– Kojumme näyttää sopivan erittäin hyvin tälle torille. Kymmenessä vuodessa on tullut ihan vakioasiakkaita. Asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan, ja olemme saaneet ihan joulukortinkin, valkeakoskelaistunut kemiläisrouva kertoo.