Lunta ennustetaan satavan jopa 10–20 senttiä

Huono ajokeli ruuhkauttaa liikennettä Tampereella – kovimmat lumisateet iltapäivällä

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Voimakkaimmat sateet saadaan iltapäivällä.

Ilmatieteen laitos on antanut Pirkanmaalle varoituksen ajokelin muuttuvan erittäin huonoksi keskipäivästä alkaen lumipyryn vuoksi. Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikenneonnettomuuksia on ollut hieman tavallista enemmän. Tampereella on ollut liukasta ja keskustassa liikenne on ruuhkautunut.

Mikäli keskustaan on tullut autolla töihin, ruuhkaan voi vaikuttaa lähtemällä töistä kotiin myöhempään aikaan, kommentoi tieliikennekeskuksen päällikkö Kari Korpela.

– Korpelan mukaan liikenne on kuitenkin sujunut olosuhteisiin nähden hyvin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sadealue liikkuu koilliseen päin, ja illalla sateet tulevat näillä näkymin vetenä maan eteläosassa ja yöllä maan kaakkoisosassa. Huomiseksi lumisadealue siirtyy maan pohjoisosiin. Huonontuvaan ajokeliin on varauduttu muun muassa laskemalla nopeusrajoituksia osalla pääväylistä.