Radio Moreenin sähkeet 12.12.2017 klo 15

Tampereen yliopistosta valmistuneita juhlitaan perjantaina yliopiston juhlasalissa. Tampereen yliopistosta on valmistunut vuoden 2017 aikana yli 900 kandidaattia, yli tuhat maisteria ja 85 tohtoria. Lukumäärät kasvavat vielä jonkin verran vuoden loppuun mennessä.  Juhlassa julkistetaan myös yliopiston vuoden Ällästikku-palkinnon saaja. Palkinto koostuu 10 000 eurosta ja kunniakirjasta.

***

Kiinteistöyhtiö Technopolis rakentaa uuden toimistokampuksen Tampereen rautatieaseman läheisyyteen. Uusi Asemakeskuksen kampus maksaa 46 miljoonaa euroa. Rakennustöiden arvioidaan alkavan helmikuussa Tampereen kaupungin rakennuslupapäätöksen jälkeen. Rakennusprojekti saadaan päätökseen arviolta joulukuussa 2019.

***

Tänään on viimeinen päivä lähettää kotimaan joulukortteja edullisemmalla 95 sentin arvoisella joulumerkillä. Kotimaan ikimerkillä varustetun kortin voi lähettää vielä 20. joulukuuta. Posti suosittelee, että postikortit lähetetään Euroopan maihin ykkösluokassa viimeistään perjantaina. Viime vuonna suomalaiset lähettivät 29 miljoonaa joulukorttia.

***

Kansanedustajien avustajia ja eduskuntaryhmien työntekijöitä on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Tämä selviää Ylen kyselystä, johon vastasi 95 ihmistä. 13 ihmistä sanoi joutuneensa häirinnän kohteeksi kuluvan vaalikauden aikana. Vastauksista selviää, että ahdistelija on ollut valta-asemassa. Yhtä lukuun ottamatta häirinnästä kertoneet olivat naisia. Kysely lähetettiin yli kahdellesadalle eduskunnan työntekijälle.

***

Yhdysvaltojen kongressia on vaadittu tutkimaan presidentti Donald Trumpia koskevia ahdistelusyytöksiä. Vaatimuksen allekirjoitti yli 50 edustajainhuoneen demokraattien naisjäsentä. Trumpin hallinto torjui vaatimuksen maanantaina. Hallinnon mukaan Yhdysvaltojen kansa on ilmaissut kantansa asiaan valitsemalla Trumpin presidentiksi. Ainakin 17 naista on syyttänyt presidenttiä seksuaalisesta häirinnästä. Trump on kiistänyt syytteet.