Radio Moreenin sähkeet 12.12.2017 klo 16

Tampereen yliopistossa järjestetään kolmipäiväinen kansainvälinen kestävän kehityksen konferenssi. Art, EcoJustice, and Education -tapahtuma alkoi eilen ja päättyy huomenna. Konferenssi tuo yhteen tutkijat, taiteilijat ja opettajat ekososiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksien äärelle. Konferenssi on Koneen Säätiön rahoittaman Art-Eco-tutkimushankkeen päätöstilaisuus.

***

Suomalaiset lykkäävät lapsen hankkimista, selviää Väestöliiton perhebarometristä. Puolison puute ja taloudelliset syyt johtavat perheen perustamisen lykkäämiseen. Työelämän vaatimukset, puutteet tasa-arvossa ja mielikuvat lapsiperheen arjesta heikentävät myös halua perheellistyä. Syntyvyys Suomessa on laskenut jälleen viime vuodesta. Perhebarometria varten haastateltiin nuoria aikuisia.

***

Pariisissa kokoontuu tänään ylimääräinen ilmastohuippukokous. Koollekutsujana on Ranskan presidentti Emmanuel Macron. Huippukokouksen keskeisiin teemoihin odotetaan nousevan se, mitä seuraa Yhdysvaltain päätöksestä irtautua Pariisin ilmastosopimuksesta. Presidentti Donald Trumpia ei ole kutsuttu Pariisiin, mutta sen sijaan paikalla on muun muassa Kalifornian kuvernööri Jerry Brown. Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Juha Sipilä.

***

Tampereella järjestettävä musiikkialan ammattilaistapahtuman Musiikki & Median omistajat ovat vaihtuneet. Uudet omistajat ovat Tampere-talo Oy, Tiketti Oy, Sublime Music Oy ja Juha Kyyrö. Yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Rähinä Recordsilla aiemmin työskennellyt Essi Kivitie. Tapahtuma on järjestetty Tampereella jo 28 vuotta, ja se järjestetään seuraavan kerran ensi vuoden lokakuussa.

***

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikenneonnettomuuksia on ollut hieman tavallista enemmän. Tampereella on ollut liukasta ja keskustassa liikenne on ruuhkautunut. Huonontuvaan ajokeliin on varauduttu muun muassa laskemalla nopeusrajoituksia osalla pääväylistä.