Kuvaaja Ari Järvelä, Tampereen kaupunki 2012.

Keskustorin uudistamiseen kaivataan nyt ideoita kaupunkilaisilta

Tampereen kaupunki suunnittelee muutoksia Keskustorin alueelle. Nyt kaupunkilaiset pystyvät vaikuttamaan siihen, miltä alue tulee näyttämään vuonna 2030.

Keskustorin uudistuksia suunnitellaan yhdessä yritysten, kiinteistöjen, kaupunkilaisten ja yhdistysten kanssa. Keskipisteenä ovat eteläosan bussikatokset, pysäköintialueet pohjoisosassa ja mahdollisuudet kävely-ympäristöille.

– Suunnitelmia ei vielä ole. Suuria muutoksia on kuitenkin tulossa, sillä ratikkaa rakennetaan jo nyt ja pysäköintilaitos tulevaisuudessa, kertoo Hankekehityspäällikkö Minna Seppänen Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmasta.

Uusista ideoista keskustellaan tänään Galleria Nottbeckissa klo 17-19 välillä. Yleisötilaisuudessa pääsee tarkastelemaan Keskustoria virtuaalimaailmassa ja kuulemaan, mitä tavoitteita tulevaisuuden suunnitelmalla olisi tarjota kaupunkilaisille. Tampereen kaupungin sivuille on avautunut karttapohjainen kysely, johon voi käydä antamassa palautetta ja ideoita tulevista muutoksista tammikuun loppuun asti.

– Toivomme, että mahdollisimman moni kävisi siellä äänestämässä. Luvassa on pieniä palkintoja ihmisille, jotka jättävät yhteystietonsa.