Radio Moreenin sähkeet 14.12.2017 klo 15

Tampereen Koukkuniemeen rakennetaan asuntoja jopa yli 600 ihmiselle. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina Koukkuniemen ja Rauhaniemen uuden asemakaavan. Tampereen kaupungin mukaan kaavaa ei kuitenkaan todennäköisesti toteuteta lähivuosina. Koukkuniemen vanhainkodin ja päihdeongelmaisten lapsiperheiden kohtaamispaikkana toimivan Päiväperhon toiminnat jatkuvat edelleen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

***

Tampereen Ruskossa eilen palaneessa varastohallissa havaittiin uusi palonalku keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Palon syttymissyytä selvitetään. Palon syttymishetkellä halli oli tyhjillään. Pelastustyöntekijät löysivät myöhemmin hallista koiran, joka saatiin pelastettua. Hallissa toimii monta eri yritystä. Raivaustyöt jatkuivat torstaina aamuyhdeksään. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

***

Sukupuolierot näkyvät keväällä lukion päättäneiden kielivalinnoissa. Tilastokeskuksen mukaan esimerkiksi ranska ja espanja olivat huomattavasti suositumpia naisten kuin miesten joukossa. Naiset opiskelivat kieliä ylipäänsä enemmän kuin miehet. Valinnaisista kielistä suosituin oli saksa, jota opiskeli 19 prosenttia lukiokoulutuksen päättäneistä. Lähes kaikki opiskelivat englantia.

***

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää parhaillaan vuosittaista lehdistötilaisuuttaan. Lehdistötilaisuus kestää yleensä useita tunteja, eikä tarkkaa enimmäisaikaa sen pituudelle ole määritelty. Tapahtuma televisioidaan suorana Venäjän television pääkanavilla. Tilaisuuteen on ilmoittautunut yli 1600 toimittajaa. Tilaisuus on Putinin ensimmäinen iso julkinen esiintyminen sen jälkeen, kun hän ilmoitti olevansa ehdolla Venäjän tulevissa presidentinvaaleissa.

***

Joulukuusia myydään Tampereen toreilla huomisesta jouluaattoon. Myyntipaikkoja löytyy Tammelantorilta, Laukontorilta ja muutamalta muulta kaupungin omistamalla alueelta. Joulukuusia saa myydä arkisin kello 6–18 ja jouluaattona puoleenpäivään saakka. Sunnuntaina kuusia on mahdollista ostaa kello 8–18.