Radio Moreenin sähkeet 14.12.2017 klo 16

Tampere korottaa satamiensa venepaikkojen taksoja. Kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti alkuviikolla kokouksessaan nostaa venepaikkojen hintoja. Satamat jaetaan nykyisin viiteen luokkaan. Halvimman luokan hinnat ovat 100–170 euroa. Uuden luokan hinnat ovat 160–390 euroa. Hintoihin vaikuttaa veneen leveys. Myös soutuveneiden rantapaikka kallistuu, jos kyseessä on luonnon ranta.

***

Tampereen Koukkuniemeen rakennetaan asuntoja jopa yli 600 ihmiselle. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi toissapäivänä Koukkuniemen ja Rauhaniemen uuden asemakaavan. Tampereen kaupungin mukaan kaavaa ei kuitenkaan todennäköisesti toteuteta lähivuosina. Koukkuniemen vanhainkodin ja päihdeongelmaisten lapsiperheiden kohtaamispaikkana toimivan Päiväperhon toiminnat jatkuvat edelleen.

***

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ei kannata kaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nostamista kansanterveyteen vedoten. Valiokunnan alkoholilakimietinnössä kysymys alkoholin etämyynnistä jäi sen sijaan ratkaisematta. Eduskunta äänestää alkoholilaista huomenna. Laki astuu voimaan maaliskuussa, mutta juomasekoitusten vähittäismyynti ja ravintoloiden aukioloajat vapautuvat vuoden alussa.

***

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto varoittaa suosikkilelujen aiheuttamasta tukehtumisvaarasta. Tukesin mukaan kolmesta puulelusta löytyi niin pieniä osia, että pieni lapsi voi tukehtua niihin. Lisäksi yhden rooliasun todettiin syttyvän liian herkästi tuleen. Tukehtumisvaaran Tukes havaitsi vieterivetoisessa ralliautossa, City Tour Bus -autossa ja ABC-nuppipalapelissä. Palovammariski on Ryhmä Haun Sampan rooliasussa.

***

Tampereen seudulla on valmista hiihtolatua noin 20 kilometriä. Kaupin lisäksi perinteisellä tavalla hiihtäminen on mahdollista esimerkiksi Hervannassa, Koivistonkylässä ja Lamminpäässä. Muiden reittien osalta latureitti on pohjattu. Vaikka varsinaista hiihtolatua ei vielä ole, reitillä voi kuitenkin hiihtää vapaalla hiihtotyylillä. Hiihtolatuja on päästy korjaamaan lumisateiden myötä.