Jorge Franganillo / Flickr

Tampere nostaa venepaikkojen hintoja – uusi satamaluokka tarjoaa enemmän palveluita

Tampere korottaa satamiensa venepaikkojen taksoja. Kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan nostaa venepaikkojen hintoja.

Tampereen satamat jaetaan nykyisin viiteen luokkaan. Halvimman luokan hinnat ovat 100 eurosta 170 euroon. Uuden luokan hinnat ovat 160 eurosta 390 euroon. Hintoihin vaikuttaa veneen leveys. Myös soutuveneiden rantapaikka kallistuu, jos kyseessä on luonnon ranta.

– Veneilyn luonne on muuttunut ja veneistä on tullut enemmän jopa huviloiden tapaisia. Ihmiset haluavat myös parempia palveluita, kuten kameravalvontaa ja lokkihälyttimiä, satamamestari Matti Joki sanoo.

Jos kaikki paikat ovat vuokralla, puhutaan 80 000 euron suuruisesta tulosummasta. Tämän avulla voidaan Joen mukaan parantaa muun muassa turvallisuutta ja helpottaa venepaikoille liikkumista. Samalla satamista tehdään nykyaikaisempia.