Kuva: Flickr

Tamperelaisille nuorille tarjotaan psykoterapiaa palvelusetelillä

Nuorten potilaiden määrä on noussut viime vuosien aikana eikä kaupungin oma nuorisopsykiatria pysty tarjoamaan riittävästi tarvittavia hoitojaksoja.

Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluissa otetaan käyttöön palveluseteli 13–17-vuotiaille. Palvelusetelin avulla nopeutetaan tamperelaisten ja orivesiläisten nuorten pääsyä psykoterapiaan. Seteli otetaan käyttöön vuoden 2018 alussa.

Palveluseteli mahdollistaa lyhyet ja tiiviit terapiajaksot niille nuorille, jotka muuten joutuisivat odottamaan hoitoonpääsyä liian kauan. Viime vuosien aikana mielenterveys- ja päihdepalveluiden nuorten potilaiden määrät ovat lisääntyneet. Palveluseteli on ennen ollut käytössä aikuisilla ja heidän perheillään hyvällä menestyksellä.

Palvelusetelin määrää kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden yksikkö. Terapia on asiakkaalle maksutonta, ja sisältää 5-10 hoitokertaa. Hyvällä hoidolla, joka annetaan oikeaan aikaan, on mahdollista estää toimintakyvyn heikkeneminen ja psyykkisten häiriöiden vaikeutuminen.