Radio Moreenin sähkeet 30.1.2018 klo 15

Perjantaina järjestettävä SAK:n mielenilmaus vaikeuttaa kuljetuksia monella alalla. Tampereen seudulla useat joukkoliikenteen vuorot jäävät ajamatta. Kangasalan kunta on tiedottanut lakon vaikuttavan koulukuljetuksiin. Elintarviketeollisuusliiton työmarkkinajohtaja Mika Lallon mukaan mielenilmaus haittaa ruokahuoltoa. Lakon vaikutukset voivat heijastua eri aloille, kuten päivä- ja hoivakoteihin sekä ruokakauppoihin.

***

Kiskoilta suistunut ratatyökone on saatu nostettua takaisin kiskoille, kertoo Liikennevirasto. Helsingin ja Tampereen junaliikennettä haitanneen koneen siirtotyöt aiheuttavat edelleen osalle junista myöhästymisiä. Junat ovat olleet aamulla myöhässä parisenkymmentä minuuttia. Ongelmien syynä on ollut Kuurilan vaihdealueella raiteilta suistunut työkone.

***

Ensimmäinen suomenkielinen tutkimuskirja Twitteristä arvioi yhteisöpalvelun yhteiskunnallista merkitystä. “Twitter viestintänä” teoksessa pohditaan politiikan ja Twitterin suhdetta sekä uutismedioiden muuttunutta roolia. Lisäksi kirjassa valotetaan yritysten uutta viestintämaisemaa somen aikakaudella. Pekka Isotaluksen, Jari Jussilan ja Janne Matikaisen toimittaman kirjan julkistamistilaisuus pidetään ensi viikolla Helsingissä.

***

Tampereen Nuorkauppakamari on valinnut vuoden työnantajaksi ohjelmistotalo Bear It Oy:n. Tänä vuonna valinnassa on painotettu työntekijöiden huolehtimista sekä työntekijöiden motivointia ja kehittämistä. Vuoden työnantaja -kilpailu on järjestetty vuosittain 35 vuoden ajan. Kilpailun tavoitteena on edistää työllistämistä Pirkanmaalla. Bear It Oy:n toimitusjohtaja Teemu Karhu kertoo, että yritys aikoo rekrytoida lisää työntekijöitä tänä vuonna.

***

Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Perttu Kauppinen siirtyy Iltalehteen. Kauppinen aloittaa työt Iltalehden uutispäätoimittajana huhtikuussa. Ennen Etelä-Suomen Sanomia Kauppinen on työskennellyt kymmenen vuotta Helsingin Sanomissa.