Radio Moreenin sähkeet 30.1.2018 klo 17

Tampereella omaisuusrikokset ovat vähentyneet viime vuonna noin yhdeksän prosenttia edellisvuodesta. Toissavuonna omaisuusrikoksia tehtiin noin 13 800. Viime vuonna vastaavat rikokset putosivat noin 12 500:n. Väkivaltarikokset puolestaan nousivat noin neljällä prosentilla. Kaikkien rikosten määrä on laskenut noin viisi prosenttia. Tiedot selviävät Sisä-Suomen poliisin tuoreesta julkaisusta.

***

Kela varautuu aktiivimallin aiheuttamaan työhön sadalla työntekijällä, joista puolet on jo rekrytoinnissa, kertoo pääjohtaja Elli Aaltonen. Mallin kustannuksiksi hän arvioi Kelan osalta noin kahdeksan miljoonaa euroa. Kela arvioi, että aktiivimallin vaatima työ on 80 prosenttisesti toteutettavissa tietojärjestelmämuutoksin. Muu on työvoimaa vaativaa selvittelyä ja muuta työtä.

***

Talvivaara-kaivosyhtiön perustaja Pekka Perä on saanut syytteen törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä, kertoo Ahtium-yhtiö pörssitiedotteessaan. Yhtiön mukaan syytteen on saanut myös Pekka Erkinheimo, joka toimi Talvivaaran kaupallisena johtajana. Talvivaaran Kaivososakeyhtiö vaihtoi nimensä Ahtiumiksi marraskuussa ja kehittää parhaillaan uutta liiketoimintaa.

***

Ensimmäinen suomenkielinen tutkimuskirja Twitteristä arvioi yhteisöpalvelun yhteiskunnallista merkitystä. “Twitter viestintänä” teoksessa pohditaan politiikan ja Twitterin suhdetta sekä uutismedioiden muuttunutta roolia. Lisäksi kirjassa valotetaan yritysten uutta viestintämaisemaa somen aikakaudella. Pekka Isotaluksen, Jari Jussilan ja Janne Matikaisen toimittaman kirjan julkistamistilaisuus pidetään ensi viikolla Helsingissä.

***

Tampereen teatterikesä on jälleen toiseksi suurin avustuksensaaja opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittaisissa festivaaliavustuksissa. Teatterikesä sai avustusta noin 260 000 euroa. Suurimman summan, yli 700 000 euroa, sai Savonlinnan Oopperajuhlat. Rahat myönnetään Veikkauksen tuotoista.