Auto- ja kuljetusalan ammattijärjestö AKT:n työnseisaus aiheuttaa ongelmia Tampereen joukkoliikenteeseen.

Tampereen joukkoliikenne saattaa olla perjantaina kaaoksessa – Osa kuskeista punnitsi vielä tänään lakkoon osallistumista

Auto- ja kuljetusalan ammattijärjestö AKT:n lakko aiheuttaa perjantaina rajuja muutoksia Tampereen joukkoliikenteeseen.

Aktiivimallia vastustava työnseisaus aiheuttaa tulevana perjantaina ongelmia Tampereen joukkoliikenteeseen. Tampere ilmoitti tänään tiedotteessaan, että merkittävä osa linjoista jää kokonaan ajamatta. Pahimmillaan vain muutama vuoro pystytään ajamaan, koska kaikkien liikennöitsijöiden työntekijöiden tilanteesta ei ole vielä varmuutta.

Tampereen joukkoliikenteen suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrysen mukaan kuljettajat ovat saaneet tähän päivään asti aikaa ilmoittaa työnantajilleen, osallistuvatko he mielenilmaukseen.

– Osa liikennöitsijöistä on ilmoittanut kuskiensa tilanteesta jo viime viikolla. Toiset taas ovat halunneet harkita tilannetta viimeiseen asti.

Esimerkiksi kaupungin oma liikelaitos TKL ei ole vielä ilmoittanut, mitä vuoroja se pystyy perjantaina ajamaan. Tampereen joukkoliikenne odottaa tietoja liikennöitsijöiltä tämän päivän aikana. Epävarmoista linjoista Tampere tiedottaa lisää huomenna.