Radio Moreenin sähkeet 31.1.2018 klo 16

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus jatkaa uuden yliopiston siirtymäkauden hallituksena. Siirtymäkauden hallituksesta päättivät eilen TTY:n ja Tampereen yliopiston hallitukset. Päätös tulee voimaan, kun korkeakoulusäätiön hallitus on hyväksynyt sen. Siirtymäkauden hallitus valitsee yliopiston ensimmäisen rehtorin. Lisäksi päätetään yliopiston ensimmäisen monijäsenisen hallintoelimen jäsenten määrästä.

 

***

Suurin osa tamperelaisista suhtautuu positiivisesti raitiotiehen. 70 prosenttia tamperelaisista uskoo, että raitiotie lisää Tampereen elinvoimaisuutta. Puolet tamperelaisista ajattelee, että raitiotie tekee Tampereesta mukavamman paikan asua. Noin neljäsosa suhtautuu hankkeeseen negatiivisesti.  Tulokset käyvät ilmi Tampereen Raitiotie Oy:n teettämästä kyselytutkimuksesta. Kyselyyn vastasi 500 tamperelaista.

***

Toissa päivänä Tesomalla palanut mies on kuollut vammoihinsa, kertoo Aamulehti. Mies kuoli sairaalassa eilen. Pyörätuolissa ollut mies syttyi palamaan toistaiseksi tuntemattomasta syystä kerrostalon rappukäytävässä. Paikalle tullut naapuri yritti auttaa häntä ja hälytti paikalle palokunnan, joka vei miehen sairaalaan.

***

Suurin osa asiantuntijoista kokee työmääränsä liian suureksi. Lähes neljä viidesosa asiantuntijoista pitää työmääräänsä liian suurena. Asiantuntijat kokevat painetta olla jatkuvasti tavoiteltavissa. Yli puolet asiantuntijoista vastaa sähköposteihinsa välittömästi. Älypuhelimen käyttö on yhteydessä pidempään työaikaan ja huonovointisuuteen. Asiantuntijoiden työaikoja on selvitetty työterveyslaitoksen teettämässä tutkimuksessa, joka julkaistiin tänään.

***

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on pitänyt ensimmäisen liittovaltion tilaa koskevan puheensa kongressille. Puheen alussa presidentti nosti esiin kansakunnan yhtenäisyyttä ja sankareita, joka ovat auttaneet ympäristökatastrofien uhreja. Presidentti lupasi kansalle muun muassa parempia teitä ja turvallista maahanmuuttopolitiikkaa. Trump myös ilmoitti, että Guantanamon terroristivankila pysyy auki. Ulkoministeri Timo Soini kommentoi Trumpin puhetta yllätyksettömäksi, mutta hyväksi showksi.