Radio Moreenin sähkeet 1.2.2018 klo 17

Aamulehden mukaan merkittävä osa Tampereen seudun joukkoliikenteen linjoista jää huomenna ajamatta. Tämä johtuu laajasta poliittisesta mielenilmauksesta. Joillakin linjoilla ajetaan vain osa vuoroista. Tarkat tiedot poikkeuksellisista aikatauluista on katsottavissa  Tampereen seudun joukkoliikenteen verkkosivuilta. Bussiliikenteen arvioidaan palautuvan ennalleen huomenna illalla kello seitsemältä.

***

Paavo Väyrynen aikoo asettua ehdolle Keskustan puheenjohtajan vaaliin. Väyrynen aikoo erota Keskustasta, mikäli häntä ei valita puolueen johtoon. Pääministeri Juha Sipilä reagoi Väyrysen aikomuksiin Twitterissä ilmoittamalla, että pysyy itse Keskustan jäsenenä joka tapauksessa.  Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan kesän puoluekokouksessa.

***

Elokuvaohjaaja Lauri Törhöstä syytetään useiden naisten seksuaalisesta häirinnästä. Noin kaksikymmentä naista on kertonut Ylelle kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta ja epäasiallisista ehdotuksista. Myös elokuvataiteen professorina työskennelleen Törhösen ahdistelu on sijoittunut naisten mukaan usealle eri vuosikymmenelle. Törhönen on käynyt opettamassa elokuva-alaa satunnaisesti myös Voionmaan opistolla. Törhönen on esittänyt julkisen anteeksipyynnön toiminnastaan.

***

Sara Hildénin taidemuseon kevään näyttely on paljastettu. Näyttelyyn on koottu belgialaisen kuvanveistäjän Berlinde De Bruyckeren teoksia. Museonjohtaja Päivi Loimaala kertoo, että teokset kuvaavat sodan kärsimyksiä ja ihmisen haavoittuvuutta. Hänen mukaansa näyttely on juuri nyt ajankohtainen, sillä Suomen sisällissodasta on kulunut sata vuotta. Näyttely aukeaa ensi viikon perjantaina.

***

Voimakas lumisade vaikeuttaa liikennettä koko iltapäivän, varoittaa Liikennevirasto. Noin tunti sitten kaukojunista oli aikatauluissa vain alle puolet. Sääolosuhteet vaikuttavat lisäksi lentoliikenteeseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalla kymmenet lennot ovat myöhässä aikataulustaan. Lentoja on myös peruttu runsaasti.