Radio Moreenin sähkeet 2.2.2018 klo 15

SAK:n suurmielenosoitus aktiivimallia vastaan keräsi poliisin arvion mukaan yli kymmenen tuhatta ihmistä, SAK kertoo tiedotteessaan. Palkansaajakeskusjärjestö on tyytyväinen osallistujamäärään, sillä sen mukaan tapahtuma järjestettiin nopealla aikataululla. Mielenilmaisun lisäksi useat SAK:n jäsenliitot ovat järjestäneet tänään työnseisauksia, jotka kestävät enimmillään vuorokauden. SAK:n mukaan niihin osallistuu arviolta 200 000 työntekijää.

***

Hervannassa sijaitseva Jalitsu-jalkapallohalli on romahtanut, kertoo Aamulehti. Romahduksen aiheutti lumen kasaantuminen hallin katolle. Silminnäkijät kertoivat Aamulehdelle, että romahdus tapahtui viime yön aikana. Hallin hallituksen puheenjohtaja Jari Weckman vahvistaa tiedon, mutta ei osaa sanoa vielä muuta. Jalitsu rakennettiin vuosituhannen alussa ja sen suurin sallittu henkilömäärä on 200.

***

Yksityisautoilu Hämeenkadulla päättyy maanantaina. Jatkossa kadulla saavat ajaa vain bussit, taksit ja huoltoliikenne. Muutos tehdään, koska Hämeensillan uudelleen rakentaminen vaatii työmaatilaa. Uusimistyön aikana jalan kulkeminen on sallittua, mutta pyöräily ei toistaiseksi ole mahdollista. Siltaremontti valmistuu vuoden 2019 lopussa. Sen jälkeen sillalla alkaa raitiotien rakentaminen.

***

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään tänä viikonloppuna Asta Rakentaja -messut. Se on Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja asumisen messutapahtuma. Vierailijat voivat muun muassa tutustua uutuustuotteisiin, keskustella asiantuntijoiden kanssa ja todistaa työnäytöksiä. Järjestettävissä seminaareissa puhuttaa esimerkiksi korjausrakentaminen ja kodin turvallisuus.

***

Tampereen työväenteatterin uudeksi teatterinjohtajaksi on valittu Otso Kautto. Kautto tunnetaan esimerkiksi kiertävästä Quo Vadis -teatteriryhmästä. Sen lisäksi hän on työskennellyt kirjailijana ja ohjaajana muun muassa Kansallisteatterissa. Kautto toimii ensi vuoden alusta lähtien Tampereen työväenteatterin toimitusjohtajana ja taiteellisena johtajana. Nykyinen johtaja Maarit Pyökäri jää eläkkeelle syyskuussa.