Tietoisella läsnäololla voidaan purkaa päänsisäisiä solmuja.

Autopilotilla oleva ihminen ei usein anna kaikkeaan – Tietoisesti läsnä oleva ihminen on työnantajalleenkin etu

Yhä useampi meistä on liian stressaantunut ja poissaoleva. Pysähtymällä kuuntelemaan omaa kehoa voi vähentää stressiä. Se on huomattu myös työpaikoilla.

Elämme turhan usein joko menneessä tai tulevassa ja se heijastelee kaikessa toiminnassamme, kertoo mindfulness valmentaja Brita Salminen. Tietoisessa läsnäolossa, eli mindfulnessissa, nykyhetkeä ei tulisi ajatella, vaan se tulisi kokea.

Yhä useampi yritys on palkannut ammattilaisia kertomaan heille, miten työntekijän olisi mahdollista saada parannettua itseään ja sitä kautta muuttuen tuotteliaammaksi työpaikalla

– Monet yritykset ovat huomanneet mahdollisuuden yhdistää stressaantunut työntekijä ja mindfulness valmentaja työpaikalla. Rentoutunut ja henkisesti läsnä oleva työntekijä on tutkitusti tehokkaampi, Salminen kertoo.

Mindfulness, tai tietoinen läsnäolo, on kognitiivista toimintaa, missä huomio suunnataan kokemaan nykyhetkeä. Sillä ei ole uskonnollisia siteitä, vaikka se pohjautuu pitkälti itämaiseen meditaatioon ja buddhalaisiin perinteisiin. Tärkeää siinä on keskittyminen kehoon ja sen tietoiseen kokemiseen.

– Harjoitukset ovat niin helppoja, että niitä voi tehdä hississä tai missä vaan aina kun se mieleen juolahtaa, Salminen sanoo.