King Aleister Satan halusi filosofiksi, mutta musiikki on vienyt mennessään.

Tappouhkausten saamista ja torjutuksi tulemista – okkultistinen tamperelaisbändi King Satan sokeeraa ja aiheuttaa pahennusta

Konemetalliyhtye, jonka nimen sinetöi soijakastike. King Aleister Satanin bändiin joko ihastutaan tai vihastutaan.

Pakkanen paukkuu ja tamperelaiselle teollisuusalueelle kaartaa auto. Autosta nousee mies, jolla on kädessään kahvimuki. Sama leppoisa 28-vuotias savolainen polttaa tupakan ja avaa oven teollisuushalliin.

Kuvauksesta ei moni heti uskoisi, että henkilö on King Satan -metallibändin perustaja ja keulahahmo King Aleister Satan. Toisaalta leppoisuus ja räväkkä nimi eivät kuitenkaan ole toisiaan poissulkevia asioita.

– En tiedä, miten ennakkoluuloja vastaan voi taistella tai onko sillä väliä. Ihmiset tekevät nopeita päätelmiä. Jos ei jaksa perehtyä kymmentä sekuntia enempää, se kertoo ihmisestä, muusikko toteaa.

King Satan -yhtye on julkaissut vasta yhden albumin. Bändin musiikkipiirien tietoisuuteen nostanut levy King Fucking Satan flirttailee muun muassa okkultismin ja mystisismin kanssa. Sanoitukset tekevä King Aleister Satan korostaa, etteivät aiheet ole arjesta irrallaan.

– Ne ovat toisenlainen tapa esittää arkipäiväinen kokemus.

Aiheet herättävät kuulijoissa ristiriitaisia ajatuksia ja joskus aiheuttavat myös väärinkäsityksiä. Sanoituksista vastaava artisti ei kuitenkaan velvoita, että kuulija on samaa mieltä tai edes ymmärtää.

– Jos juttelisimme pitkään keskenämme, pitäisi tehdä iso pohjatyö ymmärtääksemme toistemme katsomuksia. Se on niin henkilökohtaista. Suurin osa tykkää vain musiikista, se on jo mahtava juttu.

Hattu on osa King Aleister Satanin esiintymisasua. Keikoilla myös kasvot on maalattu.

 

Ulkoinen varmistus tuli soijakastikkeesta

Teollisuushalli toimii King Satanin äänitysstudiona ja treenipaikkana. Miljöö on pieni ja hämäryydessään hivenen salamyhkäinen. Hajonnut lamppu korostaa metallimusiikille sopivaa pimeää tunnelmaa.

– Aloin tehdä täällä öisin musiikkia kokeilun ilosta. Bändin suhteen ei ollut odotuksia. Kaverit auttoivat soitinten kanssa, julkaisin ensimmäisen kappaleen ja lähdin joulun viettoon. Kun tulin takaisin, Facebookissa oli tuhat tykkäystä. Totesin, että mitäs helvettiä.

King Aleister Satan kertoo yllättyneensä siitä, kuinka bändin suosio on kasvanut niin nopeasti. Kun leviää ihmisten tietoisuuteen, kuulee yhä enemmän muiden näkemyksiä musiikin sanomasta.

Bändi on esiintynyt vain kerran Suomen ulkopuolella, Bulgarian Sofiassa. King Satan sai keikan pelkän nimen perusteella. Myös bändin nimi syntyi nimeen pohjautuvan ostopäätöksen ansiosta.

– Katsoin kaupassa Soy King -soijakastiketta. Ajattelin, että Kuningas Saatana, ihmisen pimeä puoli! Oikeastaan olin jo aiemmin varma nimestä, mutta etsin ulkoista varmistusta.

Albumi King Fucking Satanin ansiosta bändi lähtee kiertämään Eurooppaa huhtikuussa. Kiertue alkaa Unkarin Budapestistä.

– Levyä on ylistetty ja haukuttu. Kriitikoilta on tullut kymppejä ja nelosia. Jos herättää ajatuksia suuntaan ja toiseen, puolustaa paikkaansa maailmassa. Menestys on ollut enemmän kuin uskalsin toivoa. On tullut olo, että vau, ehkä olemme tehneet jotain merkityksellistä.

Bändin musiikkivideot ovat hypnoottisia. King Aleister Satan kertoo, että videot närkästyttävät ihmisiä.

Ulkomailta on tullut tappouhkauksia

King Satanin ensimmäisen ulkomaan-kiertueen suunnittelu ei ole sujunut ihan muitta mutkitta. Vanhoillisia arvoja vaalivissa ihmisissä bändi herättää paheksuntaa.

King Aleister Satan kertoo, että Saksassa kuudessa paikassa kieltäydyttiin ottamasta bändiä esiintymään. Kiertueen managerille viestitettiin, että King Satan -nimistä yhtyettä ei katsota hyvällä kristittyjen paikoissa.

Konservatiivisten vastaukset eivät haittaa King Satanin nokkamiestä.

– Manageri otti sitten yhteyttä toisaalle. Tuli vastaus, että heitä varoitettiin King Satanista, tänne ette tule. On positiivista, että nykyäänkin voi sokeerata, vaikkemme yritä sitä.

Vastareaktiot ovat kuitenkin menneet liian pitkälle.

– Olemme saaneet kolme tappouhkausta musiikkivideoistamme. Uhkaukset olivat nimettömiä, mutta vähän kuumottavia. Ne tuntuivat silti enemmänkin kiusanteolta.

King Aleister Satan osaa ottaa asian kuitenkin myös huumorilla. Viestit eivät ole tulleet Suomesta, joten bändi on ainakin huomattu ulkomailla. Yhtyeen suosiosta Euroopassa hän ei osaa sanoa, mutta tietää, että King Satanilla on edellytyksiä menestyä myös maailmalla.

– Tiedostan mahdollisuudet. Tajuan silti, että jos odotan liikoja, rakkaus musiikkiin itseilmaisuna katoaa. Odotuksia kiertueelle ei ole, mutta olisi kiva tulla hengissä takaisin!