Toimittajat ilman rajoja valitsi uuden puheenjohtajan

Eilen pidetyssä vuosikokouksessa järjestön Suomen osasto sai sekä uuden puheenjohtajan että hallituksen.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osasto nimitti uudeksi puheenjohtajakseen Jarmo Mäkelän. Mäkelä on toiminut aiemmin muun muassa Ylen toimittajana. Tällä hetkellä hän kirjoittaa kolumneja Helsingin Sanomiin.

Uusi puheenjohtaja valittiin eilen pidetyssä vuosikokouksessa, jossa muodostettiin samalla myös järjestön uusi hallitus. Puheenjohtajan pesti piti täyttää, sillä sen edellinen haltija Ilkka Nousiainen jätti työnsä vuoden 2017 joulukuussa. Eron syyksi hän kertoi erimielisyydet järjestön silloisen hallituksen kanssa.

Nousiaisen ero liittyi vahvasti taannoiseen tiedustelujupakkaan, jossa Helsingin Sanomien toimittajat Tuomo Pietiläinen ja Laura Halminen julkaisivat artikkelinsa yhteydessä salaisina pidettyjä asiakirjoja. Nousiainen oli sitä mieltä, että julkaisupäätös oli ylilyönti. Toimittajat ilman rajoja -järjestö asettui puolestaan jutun kirjoittaneiden toimittajien taakse, sillä katsoi näiden toimineen journalistin ohjeiden mukaisesti.

Toimittajat ilman rajoja on Pariisissa päämajaansa pitävä maailmanlaajuinen järjestö, joka pyrkii suojelemaan lehdistönvapautta.

Mäkelää ei tavoitettu kommentoimaan valintaansa ja aikomuksiaan tuoreena puheenjohtajana.