Oiva Laineen rautakauppa on toiminut Kauppakadulla jo 22 vuotta.

Tampereen läntinen keskusta on kuihtumassa – moni yrittäjä on jo lähtenyt alueelta

Tampereen keskustan painopiste on siirtymässä Tammerkosken itäpuolelle, minkä vuoksi läntisen keskustan kivijalkakauppojen tulevaisuus näyttää epävarmalta.

Tampereen läntinen keskusta on jäämässä suurten rakennushankkeiden jalkoihin. Länsikeskustan yrittäjien tilanne on tukala, kun esimerkiksi raitiotietyömaa karkottaa asiakkaita.  Lisäksi rakenteilla olevat Ratinan kauppakeskus ja monitoimiareena houkuttelevat tulevaisuudessa asiakkaita keskustan itäpuolelle.

Yrittäjä Oiva Laineen rautakauppa on sijainnut Kauppakadulla jo 22 vuotta. Hän kertoo alueen yrittäjien olevan tyytymättömiä tilanteeseen.

–  Tuo ratikkatyömaa on tyhjentänyt viime kesän aikana useampiakin liikkeitä. Se on valitettavaa, mutta näin se vain on.

Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -hankkeen johtaja Tero Tenhusen mukaan keskustan itäpuolelle suunnitellaan muun muassa Särkänniemen, Tampereen taidemuseon ja Amurin alueen uudistamista.

– Tämä huoli on ihan aiheellinen siitä, että tyhjeneekö länsipuoli, kehittyykö se tulevaisuudessa ja eikö kaupunki aio tehdä mitään. Tavoitteena on tietenkin kehittää keskustaa tasapainoisesti.