Radio Moreenin sähkeet 15.2.2018 klo 17

Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi on tänään nimitetty Jussi Tuulensuu. Tuulensuu on toiminut Aamulehden päätoimittajana vuodesta 2015 ja saman lehden virkaa toimittavana päätoimittajana viime vuoden lokakuusta lähtien. 40-vuotias Tuulensuu on työskennellyt aikaisemmin Sanoma Media Finlandin aikakauslehtiyksikössä ja Alma Median Kauppalehti Optiossa. Tuulensuu on opiskellut Tampereen yliopistossa tiedotusoppia sekä matematiikkaa ja tilastotiedettä.

***

Nokia aloittaa jälleen yt-neuvottelut. Nokia vähentää verkkoliiketoiminnasta arviolta 350 työpaikkaa Suomessa. Lisäksi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmä aloittaa Suomessa yt-neuvottelut. Neuvottelut johtavat arviolta seitsemänkymmenen viiden työpaikan vähenemiseen. Nokia perustelee yt-neuvotteluita pitkän aikavälin kilpailukyvyn turvaamisella.

***

Ohjaaja Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas elokuva on ylittänyt miljoonan katsojan rajan. Odotettu rajapyykki ylitettiin Helsingin Tennispalatsissa. Näytöksen avaussanat lausui presidentti Tarja Halonen. Louhimiehen elokuva on kolmas Tuntemattomasta sotilaasta tehty filmatisointi.

***

Snapchat sovelluksen uusi päivitys on hermostuttanut käyttäjät. Noin miljoona käyttäjää on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa päivityksen perumista toivotaan. Monet käyttäjät ovat kokeneet sovelluksen käyttämisen vaikeutuneen päivityksen myötä. Päivitys jakaa Snapchatissa mediasisällön erilleen kavereiden tuottamasta sisällöstä. Asiasta ensimmäisenä Suomessa uutisoi Yle.

***

Tampereella alkaa tänään Tampere Chamber Music -festivaalit. Musiikkiin ja hyvinvointiin keskittyvillä festivaaleilla on tarjolla konsertteja ja luentoja. Tänä vuonna festivaalien teemana on RYTMI-aika-ajattomuus-syklit. Festivaalit kestävät neljä päivää. Viime vuonna Tampere Chamber Music voitti Tampereen kaupungin vuoden kulttuuriteko -palkinnon.