Penkkarirekkoja koristavat lukiolaisten itse tekemät julisteet, joissa viitataan usein ajankohtaisiin ilmiöihin.

Tampereen abiturienttien perinteinen penkkariajelu kiersi työmaiden takia uutta reittiä – karkki lensi tänään Tammelassa ja Koskipuistossa

Poliisin mukaan penkkariajelu meni sujuvasti eikä muuttunut reitti aiheuttanut ongelmia liikenteessä.

Juhlahumu valtasi tänään Tampereen, kun lukionsa päättävät abiturientit viettivät säännöllisen koulunkäynnin päätösjuhlana tunnettuja penkinpainajaisia. Tänä vuonna makeanhimoisten kannatti suunnata parhaimmille karkkiapajille ensimmäistä kertaa ydinkeskustan sijaan Tammelaan. Rekkojen ei ollut mahdollista ajaa vanhaa reittiä raitiovaunun rakennustyömaan ja Hämeensillan remontin takia.

Hämeenkatu rauhoitetaan tulevan raitiovaunun vuoksi pelkästään joukkoliikenteen käyttöön, ja yksityisautoilu on kielletty kadulla kokonaan. Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio toivoo, että penkkarirekat saisivat vielä palata rakennustöiden jälkeen vanhalle reitille uudesta linjauksesta huolimatta.

– Hämeenkatu on penkkariajelulle perinteinen paikka, jonne ihmisten on helppo tulla.

Tampereen normaalikoulun lukion rehtori Arja Aalto-Laaksonen kertoo, että tieto muuttuneesta reitistä tavoitti koulun ja opiskelijoiden lähimmäiset hyvin.

Abiturienttien kouluvuosi jatkuu penkkaripäivän jälkeen lukulomalla ja sen jälkeen jatkuvilla ylioppilaskirjoituksilla. Aalto-Laaksonen muistuttaa, että lukiolaisten työ ei suinkaan pääty tähän päivään.

– Nythän sen uurastuksen pitäisi vasta alkaa. Luulen kuitenkin, että seuraava etappi abeille tulee olemaan abiristeily.